Haberler

Emniyet Müdürü: "Anka'da Yaşanan Olay Adi Bir Hırsızlığa Benzemiyor"

Türkiye'de 36 Yıldır "Özgür ve Bağımsız" Tek Haber Ajansı Olma Özelliği Taşıyan Anka'nın İstanbul Temsilciliği'nde Bilgisayar ve Hard Disklerinin Bilgisayar Kasalarının Sökülüp Alınmasıyla İlgili Olarak Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, "Adi Bir Hırsızlık Olayına Benzemiyor" Dedi.

-Türkiye'de 36 yıldır "özgür ve bağımsız" tek haber ajansı olma özelliği taşıyan ANKA'nın İstanbul Temsilciliği'nde bilgisayar ve hard disklerinin bilgisayar kasalarının sökülüp alınmasıyla ilgili olarak Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, "Adi bir hırsızlık olayına benzemiyor" dedi.

-Emniyet yetkililerinin olay yerinde incelemeleri sürerken, kimliği belirlenemeyen kişi ya ad kişilerin mutfak kapısında girdiği tahmin ediliyor.

FOTOĞRAFLI

İSTANBUL(ANKA)–Türkiye'nin özgür ve bağımsız tek haber ajansı ANKA'nın İstanbul Temsilciliği'nde bilgisayar ve hard disklerinin bilgisayar kasalarının sökülüp alınmasıyla ilgili olarak Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, "Adi bir hırsızlık olayına benzemiyor" dedi.

ANKA Ajansı'nın İstanbul Temsilciliği'ne dün gece giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tüm bilgisayar hard diskleri alındı.

ANKA Ajansı İstanbul Temsilciliği çalışanları sabah büroya geldiklerinde şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştılar.

ANKA'nın İstanbul Gümüşsuyu Dünya Sağlık Sokak 15 numaralı binanın 4. katında bulunan İstanbul Temsilciliği'ne dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mutfak kapısından girildiği belirlendi.

ANKA çalışanlarının belirlemelerine göre, odalarda bulunan bilgisayar kasalarının salondaki büyük masaya taşınarak tek tek söküldüğü ve içlerindeki hard disklerin ve Muhabir Aram Duran'a ait bir dizüstü bilgisayarla telefon fihristlerinin alındığı görüldü. Salon perdelerinin de tamamen kapatıldığı dikkati çekti.

Ayrıca Muhasebe Servisi'nde bulunan ancak kullanılmayan çelik kasanın da Temsilci odasına taşınarak matkapla açıldığı tespit edildi. Mutfak balkonunda bulunan jeneratör kablolarının da kesildiği belirlendi.

Bilgisayarlar, çelik kasa ve fihristler dışında hiçbir şeye dokunulmadığı ve aynı bina ya da sokaktaki başka bir daireye girilmediği belirlendi.

ANKA'nın İstanbul Temsilciliği'ne bu sabah saat 8.30 sularında ilk gelen idari personel Metin Filiz ve Abdülbaki Kaya oldu. Filiz ve Kaya'nın olayı fark etmesi üzerine Ajansın Ankara merkezine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi. İdari personel Ennur Kısıkçılar ve muhabirler Aram Duran ile Eylem Düzyol Uçar da büroya ulaşarak ilk tespitleri yaptılar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri ise 10.15'te ANKA İstanbul Temsilciliği'ne ulaştı.

Ardından Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek de olay yerine geldi. Şuana kadar yapılan incelemelerde büroda bulunan 4 adet bilgisayar hard diskinin ve muhabirlerden Aram Duran'a ait bir Medion marka dizüstü bilgisayarın çalındığı belirlendi.

Emniyet yetkilileri gerçekleştirilen hırsızlığın profesyonel bir iş izlenimi yarattığını söylediler. Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, "İlk izlenimlerime göre olayın adi bir suça benzemiyor" dedi.

Bu arada, çalışanların ifadesine başvuruldu. Olay yeri fotoğraflandı.

Kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerin, büroya mutfak balkon kapısından girdiği tahmin ediliyor. Emniyet yetkililerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.(ANKA)

(HM-ÇAĞ)

9.2.2007

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title