Haberler

Eminönü Belediyesi: "Giyimkent Yönetiminin İddiaları Haksızdır"

Eminönü Belediyesi, "Tekstil Toptancılarının Giyimkent'e Taşınması Noktasında Belediye'nin Yeterli Çalışma Yapmadığı İleri Sürülmüştür. Bu Suçlama Çok Haksızdır ve Gerçeği Yansıtmamaktadır" Açıklaması Yaptı.

Eminönü Belediyesi, tekstil toptancılarının Giyimkent'e taşınması noktasında Belediye'nin yeterli çalışma yapmadığı yönündeki eleştirisini "Bu suçlama çok haksızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır" diye yanıtladı.

Eminönü Belediyesi, Giyimkent Başkanı Abdullah Çınar'ın, Belediyenin tekstil toptancılarının Giyimkent'e taşınması konusunda yeterli çalışma yapmadığına ilişkin eleştirilerine yazılı açıklama ile karşılık verdi.

Belediye açıklamasında, Giyimkent yönetiminin eleştirilerinin "çok haksız" olduğunu belirtilerek, suçlamaların gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Açıklamada, Belediyenin 2006 yılında Belediye Meclisi'nde kabul edilen Stratejik Plana uygun şekilde Eminönü bölgesinde faaliyet gösteren imalathane ve toptancıların taşınmasına dönük çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Tarihi Yarımada'dan taşınmalarla ilgili öncelik kuyumcu atölyelerine verildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"İTÜ Çevre Mühendisliği tarafından yapılan araştırmada da görüleceği üzere Eminönü için en öncelikli taşınması gereken sektör kuyum atölyeleridir. Eminönü Atık ve Çevresel Risk Yönetimi Raporu'nda ortaya konulduğu gibi çevre açısından ciddi problemler taşıyan sektörler arasında ilk sırada kuyum atölyeleri yer almaktadır. Bu yönde çalışmalarımız yoğun şekilde sürmektedir. Her gün yaklaşık 30-40 kuyum atölyesi mühürlenmekte ve faaliyetten men edilmektedir. Sosyal boyutu olan bu tür kararların bazı sıkıntılar getirmesi doğaldır. Her gün bazı iş yeleri için kapatma kararları alan Belediyemiz, bir plan ve program dahilinde bu çalışmaları yürütmektedir. Kuyum atölyelerinin ardından diğer atölyelerle ilgili kararlılığımız sürecektir."

2010 yılı projeksiyonunda, tekstil toptancılarının bölgeden taşınmasıyla ilgili kararların ortaya konulduğunun aktarıldığı açıklamada, tekstil toptancılarının da bölgeden taşınması için iş yerlerini özendirici kararlar alındığı, bölgeden taşınacak tekstil toptancılarına yardımcı olunduğu kaydedildi. Açıklamada, toptancılara yeni işletme ruhsatları verildiği belirtilerek, "Tekstil toptancılığı gibi çok geniş bir sektörü ilgilendiren konuda karar alma mekanizması sadece yerel yönetimden oluşmamaktadır. Sektörün bağlı bulunduğu odalar ve diğer sivil toplum temsilcileri de bu konunun muhataplarıdır" denildi.

Giyimkent gibi modern bir yapının atıl vaziyette çalışmasının, sorumlusu ve muhatabının Eminönü Belediyesi olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Sektörün kendi içerisinde yaşadığı sorunlardan ve tartışmalardan kaynaklandığını düşündüğümüz mevcut yapıyı değiştirecek olan yine sektörün kendisidir. Tekstil toptancıları temsilcileri ile Giyimkent yönetimi mevcut sorunları aşmak için mutlaka işbirliği yapmalıdırlar. Bunu yapmak dururken konunun direk muhatabı olmayan Eminönü Belediyesi'nin suçlanması insafla bağdaşmamaktadır" ifadesine yer verildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title