Haberler

Yüz binlerce kamu işçisinin gözü Erdoğan'ın bugün açıklayacağı zam oranında

Güncelleme:

Kamuda 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde düğüm bugün çözülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili açıklama yapacak. Hatırlanacağı üzere hükümet taban aylıkları için 12 bin TL teklif etmiş, işçi kesimi ise 15 bin TL talep etmişti.

700 bin kamu işçisini ilgilendiren zamma ilişkin son sözü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay bir açıklama yapmıştı. 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet son olarak teklifini 12 bin lira olarak sunmuştu. Taleplerinin 15 bin lira olduğunu yineleyen Atalay, bu işin seçimden önce, işçi tarafının istediği şekilde çözülmesini istediklerini dile getirmişti. Atalay, talep ettikleri tutarın altında bir rakam önerilirse kabul etmeyeceklerini de söyledi.

HÜKÜMETİN ZAM TEKLİFİ NE?

Hükümetin kamu işçisi için son teklifi 12 bin lira taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olmuştu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin teklifi için "Önemli bir gelişme, küçümsenmeyecek bir gelişme. Kamu koordinasyon kuruluna danışacağız. Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30'dan 40'a çıkarılması güzel ama bizim için yeterli değil" açıklaması yapmıştı. Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafı hükümetin teklifin kabul edilemez bulmuştu.

İŞÇİLERİN TABAN MAAŞ BEKLENTİSİ

İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hükümet Zam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (7)

Çınar Saraç:

Reis bugün adanada , Adana şenlenecek dört gözle bekliyoruz reis , sen olmazsan Türkiye biter reis senle durmak yok yola devam, patates soğana seni satmayız biz Türkiye’yi seviyoruz

81
157
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

eee bu zamlardan sonra olmaz mı patates soğan 50 tl. tarımı bitir üretimi bitir ülkede zamlarla açığı kapatmaya çalış olmaz böyle ülke yönetilmez.

139
55
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

seçim meydanında 15 dk konuşamayan ortakları da yetersiz olduğu için ankraa ve istanbl başkanlarıynın konuşmasıyla miting yapabilen kapasitesi tartışılır baykemal mi yönetecek?

yanıt11
yanıt37
MUSTAFA YILDIRIM :

BİZLERE ZAM GELDİKÇE ALIM GÜCÜMÜZ DAHA DA DÜŞÜYOR,ÜRETİM TARIM BİTTİ,HEP ZARARDAYIZ...

75
31
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Maaşlı çalışanların milli gelirden aldığı pay TÜİK e göre hem de 2014 ten beri ciddi oranda düştü. şimdi mi akillarina geldik. bu kez başkası atı alıp geçmek üzere. az kaldi

69
21
yanıtYanıtla
Hakan:

Zam ne olursa olsun 3 ayda eriyor. Çözüm akp nin gitmesi

14
16
yanıtYanıtla
Milletin Adami:

Ver bakalim kendi paran degil ya, zaten battik iyice batirin, secfim kazanacagiz diye ülkeyi batirmaya devam

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title