Haberler

Yemek kartlarının işveren ve çalışanlara sağladığı avantajlar yemek kartlarına geçişi hızlandırıyor

Güncelleme:

Yemek kartlarının işveren ve çalışanlara sağladığı avantajlar yemek kartlarına geçişi hızlandırıyor Yemek ücreti ödemelerinde işverene sağlanan vergi indirimi avantajları, işverenlerin nakdi ödeme yerine yemek kartlarını tercih etmesine sebep oluyor.

Yemek kartlarının işveren ve çalışanlara sağladığı avantajlar yemek kartlarına geçişi hızlandırıyor

İSTANBUL - Yemek ücreti ödemelerinde işverene sağlanan vergi indirimi avantajları, işverenlerin nakdi ödeme yerine yemek kartlarını tercih etmesine sebep oluyor.

Asgari ücretin yeniden belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla günlük yemek ücretleri için işverenlere sağlanan vergi indiriminde de artışa gidilmişti. İşverenin, çalışanlarına verdiği yemek ödemelerinde vergi muafiyeti günlük 34 liradan 51 liraya yükseltildi. Bu kararla birlikte yemek kartı uygulamalarının işverene ve çalışanlara sağladığı avantajlar yeniden gündeme geldi. İşyerlerinin yemekhanelerindeki giderlerin vergi muafiyetine tabi olmaması nedeniyle yemek kartı uygulamalarına geçiş yaygınlaştı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aktaran MetropolCard CEO'su Uğur Yıldırım yemek kartlarının işverene ve çalışanlara sağladığı avantajları anlattı.

"Pandemi döneminde yemek kartı uygulamalarına geçen şirket sayısında ciddi artış oldu"

Pandemi döneminde mesafe ve hijyen koşullarının daha ön plana çıkması nedeniyle yemekhanelerin yerini yemek kartlarına bıraktığına dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon yemek kartı kullanıcısı var. Pandemi döneminde hijyen ve mesafe gibi kuralların ön plana çıkması nedeniyle yemek kartı uygulamasına geçen şirket sayısında ciddi artış oldu. Bu dönemde sektörde önemli büyüme kaydetti. Türkiye'de toplam 26 milyon SGK'lı çalışanın olduğunu düşünürsek 3,5 milyon rakamı düşük kalıyor" dedi.

"Yemek kartı uygulamalarının en büyük avantajı vergi muafiyeti"

Devlet tarafından yemek ücretlerinde sağlanan vergi muafiyeti gibi avantajların önemine de değinen Yıldırım, "Yemek kartı uygulamalarının en büyük avantajı vergi muafiyeti. Bir çalışana 100 liralık yemek kartı yardımı yapığınızda maliyeti KDV'yi de düşersek yaklaşık 92 liraya geliyor. 100 liralık nakit yardımı yapıldığında ise bu rakama gelir vergisi ve damga vergisi gibi kalemler ekleniyor. Bu eklemeler yapıldığında 100 liralık nakdi yardımın maliyeti 183 lirayı buluyor. Devletin sağladığı vergi muafiyeti avantajından haberi olan kurumlar sisteme hızla geçiş yapıyor" şeklinde konuştu.

Çalışanlar için firmaların çeşitli kampanyalar yaptığını belirten Yıldırım, MetropolCard olarak geliştirdikleri uygulamaları anlattı. Yıldırım, kullanıcılar için kartların kullanım alanlarının yaygın olmasının önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, "MetropolCard'ta işveren tarafından yüklenen bakiyeler yetersiz kalabiliyor. Bu durumda kullanıcılara kendi banka kartlarından yemek kartlarına para transferi yapma imkanı sunuyoruz. Bu yüklemelerden de yapılan yüklemenin yüzde 5'ini kullanıcıya geri veriyoruz" dedi.

"Dijital ödeme ile karbon ayak izini azaltıyoruz"

Son zamanlarda gündeme gelen karbon ayak izi azaltımı konusunda Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Sektörde bu konuyla alakalı çalışmayı yapan ilk firma olduk. Fiziki ödemeler yerine dijital olarak ödeme yöntemini tercih edebiliyoruz. 2022'nin ilk 6 ayında geldiğimiz noktada yüzde 10 oranında karbon ayak izi avantajı sağladığımızı resmi anlamda raporlaştırdık. Bu rakamı yüzde 50'lere çekmek için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title