Haberler

Türkiye'de işsiz sayısı 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu

Güncelleme:

TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarına göre ocak ayında dar tanımlı işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puan artışla yüzde 9,1'e yükseldi. Bu dönemde işsiz sayısı 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 11,7 olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 15 ve daha yukarı yaşta olan kişilerde işsiz sayısı ocakta bir önceki aya göre 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 11,7 olarak tahmin edildi.

İSTİHDAM EDİLENLERİN SAYISI DA ARTTI

İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 160 bin kişi artarak 32 milyon 222 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,0 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,0 iken kadınlarda yüzde 32,4 olarak gerçekleşti.

İşgücü ocak ayında bir önceki aya göre 245 bin kişi artarak 35 milyon 436 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 53,9 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,5 iken kadınlarda yüzde 36,6 oldu.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ

İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi bir önceki aya göre 0,4 saat azalarak 43,3 saat olarak gerçekleşti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var?
Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında 'Rusya' olabilir

Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında "Rusya" olabilir

500

Yorumlar (16)

Erhan Sarac:

Bunlar sadece iş kur üzerinden olanlar iş arayıp iş bulamayan vs gerçek işsiz sayısı yüzde 30 yada yüzde 40 seviyesinde

116
17
yanıtYanıtla
Azad Askan:

Bunları nasıl neye göre hesapliyorlar bence yüzde 30 üzerinde ışsiz var bu ülkede ...

112
11
yanıtYanıtla
SMMM:

KAYITLI İSTİHDAM YERİNİ KAYITSIZ MÜLTECİ İŞÇİLERE BIRAKTI.

92
5
yanıtYanıtla
ahmet polat:

Alperen hayal gücün uçmuş durumda. Sanayide işler duracakmış. Suriyeliler çalışma zorunlulukları yüzünden Türkiyedeki iş gücü piyasasını düşürdüler. Bizim iyi niyetli insanlarımızı tenzih ederek söylüyorum, insanlarımızın çoğu bu düşük ücret karşılığı çalışan suriyelileri tercih etti. Hani milliyetçiydin. Menfaat söz konusu olunca, yemişim milliyetçiliği dediler. Sıhhi tesisatçısı, elektrikçisi, alçı ustası v.b. hep suriyelileri tercih etti. Bizim insanımız tembel diye iftira atmayın.

yanıt34
yanıt7
Netherill:

vadeli faizlerini arttırın 45 felan değil yüzde 60-70 olsun hepimiz işi bırakıp bankaya gireriz.

31
7
yanıtYanıtla
Ahmet25 :

Bence işsizlik yok, hatta bir kişi birden fazla iş bulabiliyor. Birçok yerde eleman aranıyor yazıları var.

3
33
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ortalık cehennem işverenler zebani olmuş işçi arayanların yüzde doksan dokuzu kendine ölmüş eşşek fiyatına sabah akşam çalışacak eşek arıyor ne varsa yine işi hakkıyla yapan kurumsal firmalarda var asgari ücrette verseler saatin dakikan belli kaçak işçi çalıştıran bütün ufak firmaları kapatmak lazım

yanıt6
yanıt1
Ömer Coşkun:

Bence dünya bizi kıskanıyorlar derler.

29
0
yanıtYanıtla
Ömer Coşkun:

Bir devrin sonu denir buna ekonomiyi bitirirseniz tarımı yok ederseniz olacağı buydu 200 lira şuan 20 lira değerinde

17
0
yanıtYanıtla
aslan Ak:

ev kiralarının 20.000 geçtiği mega ketten 17.000 tl işçi arayanda sadece arasın insan gibi yaşamak tüm işçi kesiminin hakkı özel ver sendikayı bak bakalım en vasıfsız aksama kadar yan gelip yatan memur maaşını ver nasıl çalışıyor insanlar

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title