Haberler

Tüketici Hakem Heyeti bankanın aldığı kart aidatının iadesine hükmetti

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta bankanın kendisinden kestiği yıllık kart aidatının iadesi için tüketici hakem heyetine başvuran kişinin parası iade edildi.

Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan İ.Y., bir bankadan kullandığı kredi kartı dolayısıyla kendisinden yıllık kart aidatı kesildiğini fark edince İlçe tüketici hakem heyetine başvuruda bulundu.

HAKEM HEYETİ TÜKETİCİYİ HAKLI BULDU

Bankanın kestiği bu ücretin haksız olduğunu ve kesilen paranın iadesini talep eden İ.Y.'nin başvurusunda, hakem heyeti vatandaşı haklı bularak parasının iadesine hükmetti.

BANKA ÜCRETSİZ KART SUNMAK ZORUNDA

Hakem heyeti, 6502 sayılı kanunun 31/3 maddesi uyarınca, kart çıkaran kuruluşların tüketicilere yıllık üyelik benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda olduklarını hatırlatarak, bankanın haksız şart niteliği taşıdığına ve tüketiciden alınan ücretin iadesinin uygun görüldüğünü açıkladı.
Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Onikişubat Hisarcık Haberler

500

Yorumlar (25)

KAMİL AGA:

VEERRRMEEEEEEEZZZZLEEEERRRRRRRRRR, ALAMAZSINIIIIIIIIIIIIIIIIIZZZZZZZZ.

6
4
yanıtYanıtla
Aldım:

Aldım hakkınızı ararsanız sizde alırsınız

yanıt10
yanıt0
CEVAP:

Kart bile vermezler bir daha kara listeye alınırsın.

yanıt0
yanıt3
ZİYARETÇİ:

KAMİL AGA, İŞİN UZMANI OLDUĞUNUZ BELLİ. NİYE VERMEZLEEEEEEEEEEEEEER, NİYE ALAMAYIIIIIIIIIIIIIIIIZ ŞUNU GÜZELCE BİR AÇIKLASANIZ DA MAHKEMELER BOŞ YERE MEŞGUL EDİLMESE.

yanıt1
yanıt0
Gölge:

Bankalar aidat sız kart veriyor. Aidat içeren kart içinde sizden sözleşmeye imza alıyor. Kabul ettiğinize dair. Karşılıklı kabul ettiğiniz sözleşmeye, sözleşme dışı hareket edemezsiniz. Hak iddaa edeceğiniz kartın sözleşmesine bakın. Buradaki ince bir detay var. Haber de detay eksik. Hukuki detayların ince ayrıntısı yok.

9
1
yanıtYanıtla
Güngör:

Devletin kanun çıkarıp bu sorunu çözmesi lazım herkes mahkemeye gitmesine gerek yok

5
0
yanıtYanıtla
YORUMCU:

aidatsız kart verirler onlada hiç bir özelliğiniz yok taksit vs yapılamıyor sıradan bankamatik kartı gibi mantıksız

5
0
yanıtYanıtla
Sonat:

Gaziantepteki hakem heyeti akbank kredi kartımdan 189 tl kesilen aidat ücretini vemedi. Antep hakem heyeti bankalara mı çalışıyor

4
0
yanıtYanıtla
bir tost:

aidatsız kart iste vermezlerse mevcut kartından aidat alamazlar artık

yanıt2
yanıt0
ERTÜRK:

Sonat bey burada detaylara bakmak lazım, Kahramanmaraş hakem heyetinin bu kararı alma dayanağı konu edilen bankanın aidatı olmayan bir kredi kartı türü sunmamasındır, muhtemelen sizin başvurunuzun reddedilme nedeni sizin bankanızın kullandığınız aidatlı kart dışında ayrıca başka bir isim altında aidatsız kartta sunuyor olmasıdır. Misal Garanti Bankası Bonus adındaki kartında aidat alırken x isim altındaki bir kartında aidat almıyor olabilir bunu yaparsa hakem heyeti aidat iadesine karar veremez.

yanıt0
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title