Haberler

Un fiyatlarına yarından itibaren yüzde 53 zam geliyor! Ekmeğin fiyatı 5 TL'yi aşacak

Güncelleme:

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, un fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu. Ulusoy çuvalı 260 TL olan unun 31 Mayıs'tan sonra ortalama olarak 400 TL olacağını ifade etti. Böylece un çuvalının fiyatı yüzde 53.8 oranında artmış olacak. Bu gelişme önümüzdeki günlerde ekmeğe zam olarak yansıyabilir. Fırıncılar sadece una gelen zammı ekmeğe yansıtmış olsalar dahi fiyat artışı yüzde 53 olacak. Bu da ekmeğin fiyatının 5 TL'nin üzerine çıkacağını gösteriyor.

"TAAHHÜT BUGÜN SON BULUYOR"

Bloomberg HT canlı yayınında konuşan Ulusoy, TMO'nun regülasyonun son bulması ile fiyatlarda artış olacağını belirterek, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO'nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde. Ton başına 3600 TL'lik fiyatta 260 TL'ye denk gelen un çuvalı, bugün Borsalarda işlem gören fiyatları baz alarak yaptığımız hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak" ifadelerini kullandı.

"YIKICI SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

Reuters'ta yer alan rapora göre, Türkiye'de gıda fiyatlarında 2020 yılından bu yana yüzde 136 yükseliş yaşandı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası kırılan tedarik zinciri fiyatları desteklerken analistler, "Buğday ithalatının neredeyse yarısını Ukrayna ve Rusya'dan yapan birçok ülke için yıkıcı sonuçlar doğurabilir" diyerek uyarıda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekmek Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500

Yorumlar (33)

Mustafa Taş:

Tebrikler, bize bugünleri yaşatanlara helal olsun, siz hala durmak yok yola devam deyinnn

482
41
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Bir zamanlar Konya tahıl ambarıydı. Kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerdendi. Nereden nereye. Üzülmeniz gereken asla kendiniz olmayacaksınız. Ağlayacaksanız. Gelecek nesiller için ağlayacaksınız. Çünkü gelecek nesiller şimdikileri asla affetmeyecek.

466
20
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Tarlaları beton yığını yapanları ben seçmedim

yanıt14
yanıt0
Recep Aykun:

Bu zam çok yerinde insanlar ekmek yemeyi azaltırlarsa daha sağlıklı olur

104
379
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

recep,dengesiz bir yorum.sen tc vatandaşı değilsin muhtemelen.

yanıt13
yanıt0
Abura Demirel:

nasıl eğleniyormuyuz akpli troller gidin pudra şekeri yiyin

310
31
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Ekmek yeme, et yeme, süt içme, ev sahibi olma, araç sahibi olma, elektrik yakma, su kullanma… ahırdaki hayvandan ne farkımız kaldı? Ne için çalışıyoruz?

271
15
yanıtYanıtla
Deniz Özdemir :

Anlamadın mı ne için çalıştığımızı belli degilmi

yanıt11
yanıt0
Burak Maden:

Ekmek zaten kilo yapıyor. Vatandaş kilo almasın diye zam yapmışlardır

207
22
yanıtYanıtla
özgün özen :

İşin tadı kaçtı alkole keyfi zam sigara ya keyfi zam içmesinler anladık ee ekmege ne bu zam ekmektemi yemiyelim??

212
6
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title