Haberler

TMO'dan Ucuz Arpa Satışı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 100 bin ton arpayı 620 lira/ton fiyatla 2 ay vadeli ve vade farksız satışa açtı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 100 bin ton arpayı 620 lira/ton fiyatla 2 ay vadeli ve vade farksız satışa açtı.

TMO'dan yapılan yazılı açıklamada, arpa piyasalarının istikrarına yönelik olarak besici ve yetiştiriciler, kanatlı hayvan besiciliği ve yetiştiriciliği yapanlar, yemini kendisi imal eden işletmelerle yem fabrikalarının ihtiyacını karşılamak için 30 Temmuz 2012'den itibaren çeşitli tarihlerde toplam 427 bin ton arpanın satışa açıldığı ve 189 bin ton satış gerçekleştiği belirtildi.

Son günlerde, arpa piyasalarında spekülatif fiyat hareketlerine yönelik girişimler gözlemlendiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin 2012 yılı arpa üretiminin 7,1 milyon ton, devir stokunun ise 900 bin ton olduğu anımsatıldı.

Tüketimin yıllara göre 7-8 milyon ton arasında değiştiği, devir stokuyla birlikte Türkiye'nin arpa üretiminin ihtiyacı karşılayacak seviyede olduğu ifade edilen açıklama, şunlar kaydedildi:

"Kuruluşumuz, arpa kullanan kesimlerin ihtiyacını karşılamak ve piyasa istikrarını bozmaya yönelik hareketlere meydan vermemek için mevcut stoklarını satmaya devam edecektir. Bu kapsamda satışa sunulan stoklara ilave olarak bugün 100 bin ton arpa, 620 lira/ton fiyatla besici ve yetiştiriciler, kanatlı hayvan besiciliği ve yetiştiriciliği yapanlar, yemini kendisi imal eden işletmeler ile yem fabrikalarına yönelik olarak talep toplamak suretiyle 2 ay vadeli ve vade farksız satışa açılacaktır.

Bu nedenle, kullanıcıların ve elinde spekülatif amaçlı arpa stoku bulunduran tüm kesimlerin ileride mağdur olmamaları için konuyla ilgili bilgilendirilmelerine ihtiyaç duyulmuştur. TMO, arpa fiyatlarındaki spekülatif artışları önlemeye yönelik gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Kuruluşumuzca iç ve dış piyasalar yakından izlenmekte olup önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak ilave tedbirler de halkımızla paylaşılacaktır."

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

Yayıncı: Fazilet Özer - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title