Haberler

Tiryakilerin keyfini kaçıracak iddia: Sigaraya 7 lira ile 10 lira arasında zam bekleniyor

Güncelleme:

Alkol ve benzine yönelik zam kararlarının ardından bu kez de sigara tiryakilerinin keyfini kaçıracak bir fiyat artışı gündemde. Sigara satışı yapan firmaların bir haftadır bakkallara ve tekel bayilerine ürün satışında sınırlama getirdiği ve sigaraya 7 ila 10 TL arasında zam geleceği bilgisinin dolandığı iddia edildi.

Son dönemde alkol ve benzine yönelik zamların ardından bu kez de sigaraya okkalı bir zam geleceği iddiası gündem yarattı.

"ÜRÜN SATIŞINDA SINIRLAMA GETİRİLDİ"

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigara satışı yapan firmaların bir haftadır bakkallara ve tekel bayilerine ürün satışında sınırlama getirdiğini ifade etti.

"7-10 LİRA ARASINDA ZAM BEKLENİYOR"

Aybaş; "Sigara satışı neredeyse durduruldu. Bayiler bazı sigaraları adetli veriyor. Firma kendisini korumaya çalışıyor, deposunda malını tutmaya çalışıyor. Yetkililer maksimum 7 lira ile 10 lira arasında zam beklediklerini söylüyor" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Tekel Zam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (53)

ARZ GNY:

hoşgeldin reis, sigara içmeyin diyen saflar sizde su içmeyin, ekmek yemeyin offff.

191
36
yanıtYanıtla
Dawn titan:

Zamanında tütüne verilen her para mehmetçiğe kurşun olarak dönüyor diyorlardı. Tütün içmeyin deniliyordu. Şimdi milleti tütüne kadar düşürdüler. Lanet olsun böyle zihniyete. Milletin sigarası var onunda ağzından burnundan getiriyorlar.yaziklar olsun yeminle yazık. Durmak yok millete yitelemeye devammmm

182
44
yanıtYanıtla
Titizli Titiz :

Deliler hibi ismeyin sizde. Bir zigara kutusuna 10 ekmek wve götürürdünüz. Kimse kalkip param yetmiyor eve ekmek götüremiyom demesin. Bir günlük zigara ile 10 günlük ekmek aliniyor.

50
152
yanıtYanıtla
adanalı cocuk:

..çmadan yaşayamazsın ama sigara içmeden yaşayabilirsin dostum

56
144
yanıtYanıtla
albatros :

..çdıktan sonra kullanacağın tuvalet kağıdını almaya gidince "bir tuvalet kağıdı da 280 tl olurmuymuş" diye isyan etme ama! tabi kullanıyorsan??

yanıt51
yanıt6
adanalı cocuk:

albatros,fakirler düşünsün dostum ha ha ha

yanıt2
yanıt1
esrefpasali:

dua et adana lisin,, kocaeli li olsaydin suyu da birakacak miydin? ...... Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin ardından konutta kullanılan suya yüzde 40, işyerlerinde kullanılan suya yüzde 60, sanayide kullanılan suya yüzde 85 oranında zam yaptı. 30 Mayıs 2023 21:25

yanıt1
yanıt0
Mutlu Mesut:

280 tl verilen bir tuvalet kağıdı muhtemelen bir aileye en az 2 ay yetiyordur. Sağlık için verilen paraya acınmaz. Ama her gün 35 TL'lik bir sigara alıp içiyorsan ayda 1050 TL harcıyorsundur. 2 ayda 2100 TL yapar. İsyanı, sağlığı için tuvalet kağıdı alan değil ölümünü hızlandırmak için 7,5 katı para veren bağımlı yapar... İsyan da etmesin zaten bırakmaya çalışsın. Hem kendini ailesine, sevdiklerine bağışlamış olur hem de o parayı daha faydalı işlerde kullanır..

yanıt1
yanıt2
Oguz Turker:

yazması oyalı, kundurası boyalı. yar benim aman aman. yar benim uzunda geceler. yar benimde sar benimde aman aman

174
15
yanıtYanıtla
Erdem Taner:

İsmi güzel Oğuz hoş geldin canım kardeşim.Bahçeli'ye mi özendin?Sende de bir keklik parçalama durumu seziyorum.

yanıt35
yanıt9
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title