Haberler

Son dakika! Faiz artışı sonrası sert yükselen dolar rekor kırdı! İşte kurdaki son durum

Güncelleme:

Son dakika! Sabah saatlerinde 23,54 TL'den işlem gören dolar, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 15 seviyesine yükseltmesi sonrası 24,63 TL ile rekor kırdı. Daha sonra hafif bir düşüş gösteren kur, şu sıralar 24,50 TL seviyelerinde bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı. Bu karar sonrası dolar 24,63 TL'ye kadar yükselerek rekor tazeledi.

DOLAR 24 TL'Yİ AŞTI

TCMB'nin faiz kararı öncesi sabah saatlerinde 23,54 TL'den işlem gören dolar, faizin yüzde 15 seviyesine yükseltilmesi sonrasında 24 TL seviyesini aştı. 24,63 TL ile rekor kıran kur, saat 18.20 itibarıyla 24,50 TL seviyelerinde dengelendi.

DÖVİZ KURUNDA SON DURUM

27 AY SONRA İLK ARTIŞ

Merkez Bankası böylece 27 ay sonra ilk kez faiz artırmış oldu. Merkez Bankası, faizde yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini sonlandırdı. Merkez, bundan önceki en yüksek politika faizi artışını Mayıs 2018'de 8,5 puanla yapmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Finans Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (27)

alp yanki:

EEE NAS !!! NE OLDU ŞİMDİ ?

100
5
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Nas gitti şimdi üç Felak üç nas suresi okuyup kırk hatim bitirsek yine birşey değişmez

89
14
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

MB politika faizi 15 oldu ama piyasa faizi 35-40 bandında.Zaten cbaşkanı daha önce de MB faizi bizi bağlamaz demişti.Yani MB faizi 25-30ların üzerine çıkarmadıkça döviz düşmez.Bu kadar basit

91
7
yanıtYanıtla
Barbaros Kurt:

kesinlikle katılıyorum piyasalar yetersiz kalıyor %15 bandında

yanıt13
yanıt0
esrefpasali:

amerika covit ten beri 3/5 arttiriyor enflasyonu istedigi ayara getirdi, o faizi 4/5 kat birden arttiramazsin, 120 ile giderken iki metrede duramazsin, yavas yavas ustelik seneye yerel secimler var, yavas yavas tadini cikartalim..

yanıt3
yanıt4
Doğrucu Mahmut:

Eşrefpaşalı haklısın.Uzun bir süreç olacak bu.Bir anda 30yapamazsın,her ay kademeli artırıp denge bulunacak.Ama o zamana kadar sıkılaşma ve diyete hazır olalım

yanıt5
yanıt1
Hüseyin Civelek:

Evet aynı 2 yıl önceye döndük.Paramız 1 lira kaybetti 5 sakikada.Yabancı yatırımla daha çok faiz öderiz.Merkez bankasına Amerikadan transfer başkan bence durumu özetliyor.

61
21
yanıtYanıtla
Uğur İpek:

Faizi düsursende çıkıyor yükseltsende cikiyir bence faizi 0 çekin gitsin zaten bu anlam ifade etmiyor

61
18
yanıtYanıtla
Erkan Can :

yanlış zamanda yanlış şeyler yaparsan çıkar, finans matematiktir,doğru sonuca giden işlemleri yaparsan doğruyu bulursun,(gelişmiş ülkeler). bizim gibi fantezilerle gidersen bir yerde tıkanır geri adım atıp acı reçeteye razı olursun..

yanıt55
yanıt4
esrefpasali:

amerika 3 yildir faiz arttiriyor enflasyonu yeni yeni dizginliyor, sen tek faiz arttiriminla dusus bekliyorsun, tebrik ederim o kadar basit degil o isler, 3/4 sene cekecegiz bu gunleri arayacagiz...

yanıt4
yanıt3
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title