Haberler

Son Dakika! İstanbul'da öğrenci kartları, ulaşıma gelen yüzde 40'lık zamdan muaf tutulacak

Güncelleme:

Son dakika! İBB Meclisi Nisan ayı oturumunda, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından karşılanması oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 6 Nisan'da gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. Ulaşım zammı kararının gerekçesi olarak artan maliyetler ile birlikte "kentte kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği ve ulaşım esnafının biraz nefes alması" gösterildi.

ÖĞRENCİ ABONMANI 109 TL OLMUŞTU

Yeni zamlarla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti 2.67 TL'den 3.74 TL'ye; öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL'ye; öğretmen indirimli bilet ücreti ise 3.92 TL'den 5.49 TL'ye yükseldi.

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ 9.8 TL'YE YÜKSELDİ

Taksilerde ise 7 TL olan taksimetre açılış ücreti 9.8 TL; 20 TL olan kısa mesafe 28 TL; 3.75 TL olan minibüs indi bindi ücreti 5.25 TL; 396 TL olan 0-1 km arası okul servis ücreti 554 TL olarak belirlendi.

AK PARTİ GRUBU TEKLİF SUNDU

Zamların ardından İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, öğrencilere bir müjdesi olduğunu belirterek, öğrenci akbil ücretlerine yapılan yüzde 40'lık zammın geri alınması için Meclis'e teklif sunacaklarını belirtmişti. Göksu'nun bu açıklamasının ardından pazartesi günü AK Parti grubu tarafından İBB Meclisi'ne teklif sunuldu.

BUGÜN KABUL EDİLDİ

Bugün İBB Meclisi'nin toplantısında görüşülen teklif, karara bağlandı. Oy çoğunluğuyla öğrencilerin yüzde 40'lık zamdan muaf tutulması kararlaştırıldı. Yeni kararla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti yeniden 2,67 TL oldu. Aylık abonman ise 109 TL'den 78 TL'ye geri indi. Aradaki bu fark ise İBB tarafından karşılanacak.

GÖKSU: CHP VE İYİ PARTİ'NİN HAYIR OYUNA RAĞMEN GEÇTİ

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, tekliflerinin geçmesinin ardından açıklamada bulundu. CHP grubunun hayır oyuna rağmen teklifin geçtiğini belirten Göksu, "Öğrenci ulaşımına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT'nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB CHP ve İYİ Parti Gruplarının "hayır" oyuna rağmen İBB Cumhur İttifakı Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (19)

Uğur D:

Neden sadece istanbul ? Akp belediyelerinde de bi çekin bakalım şunları geri.

126
73
yanıtYanıtla
ferfer:

bir ilimizde akp belediye başkanı için şubatı bile bekleyemedi otobüs biletlerine zam yapıldı haberleri var :)))))

71
42
yanıtYanıtla
ferfer:

şimdi burda ince bir ayar var,maksat vatandaşın yararına iş yapmak değil ortalık ateş pahası olmuş zam yapılması gerekiyor ama chpnin yönettiği istanbulda sırf algı yaratmak için böyle bir oyun oynanıyor akp tarafından yiyen yok tabi bu numarayı:)))

63
50
yanıtYanıtla
ferfer:

akp nin tüm ülke ve kendi belediyelerinde de bu uygulamalayı hayata geçirmelerini bekliyoruz

78
31
yanıtYanıtla
ferfer:

siz kimi yiyorsunuz 20 yılda ciğerinizi öğrendik artık yemezler:)))

yanıt27
yanıt21
Nevzat Grgn:

Sancaktepe'den otobüse biniyorum İş yeri kavacıkta köprüyü gecmiyorum ve 15.33 TL akbil basıyorum köprüyü geçmediğim halde alınan bu ücret yasalmış,öğrencinin biri gördü bu ücreti abi bu ne fiyat ne dedi,bu fais zamlardan haksız yere akbil ücreti alıyorlar ,Her sey güzel oluyor

51
44
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

Yani şimdi bu adamlardan ibb mesul he mi.!? Yahu kardeşim bir otobüs ne yakar mazot.bir senede mazota yuzde yüz zammı kim yaptı. İbb mi.biraz insaf ya.benim 1.4 dizel aracim kapıda yatar oldu.neden ibb zammından mı...!?

yanıt0
yanıt2
no government:

peki sence ülkede hayat pahalılığı mı var yoksa ibb 5 liralık yol için 15 lira alarak seni kazıklıyor mu ? cevabı sen de biliyorsun ama dile getiremezsin.

yanıt1
yanıt1
ferfer:

akpnin diğer illerdeki belediyelerinde hiçbir öğrenciye indirim yok ama istanbulda niye haya kalkmışlar acaba Allah Allaaahhh:))))

49
35
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Konyadayim, ulasima 2 yıldır zam yok. Trolluk yapiyorsun bari destekli salla

yanıt2
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title