Haberler

Varisler dava açtı, eski bakan Işılay Saygın'ın bankadaki kasası hakim gözetiminde açıldı

Güncelleme:

Eski Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın'ın geçen yıl 72 yaşında yaşamını yitirmesinin ardından mirasçılarının yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle açılan dava kapsamında bankadaki kasası açıldı. Mahkeme kararıyla açılan kasadan çıkan ziynet eşyaları ile döviz, miras anlaşmazlığı yaşayan kardeşler ile yeğenler arasında paylaştırılacak.

Esi bakan Işılay Saygın, 27 Temmuz 2019'da nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Saygın'ın ölümüyle birlikte, daha önce vefat eden kardeşi Namık Saygın'ın 4 çocuğu ile kardeşleri Işık ve Metin Saygın arasında miras anlaşmazlığa başladı.

MİRAS KAVGASI MAHKEMEYE TAŞINDI

Yaşanan miras kavgası, 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne taşındı. Varisler, mal varlığının tespiti davası açtı. Mahkeme, Işılay Saygın'dan kalan 20 milyon TL'yi 2 kardeş ile 4 yeğen arasında paylaştırdı.

Varisler dava açtı, eski bakan Işılay Saygın'ın bankadaki kasası hakim gözetiminde açıldıIşılay Saygın

VARİSLER ANLAŞMAZLIĞA DÜŞTÜ

Ancak kardeşler ve yeğenler, 10 milyon TL değerindeki gayrimenkuller ile banka kasasında bulunan para ve ziynet eşyaları nedeniyle anlaşmazlığa düştü.

BANKADAKİ KASA AÇILDI

12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi de kasanın açılmasına karar verdi. Hakim gözetiminde banka şubesinde açılan kasadan ziynet eşyaları ile bir miktar döviz çıktı. Kasadan çıkanlar ile gayrinmenkuller, mahkeme kararıyla paylaştırılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Işılay Saygın Haberler

500

Yorumlar (29)

Vaaay:

Varisler deyince hastalık olan varis anladım. Vârismiş.

17
3
yanıtYanıtla
Helis:

Hastalıktan farkları yok zaten

yanıt0
yanıt0
arif:

olm bu devlet memuru degilmi bakan dediğiniz kişi nereyi satmış savmış bu yada maaşı kac liraymış

16
3
yanıtYanıtla
Arif:

Rahmetlinin mesleği mimarlıktı, yaşının yetmediği de belli. Dönemlerce belediye başkanlığı, 4 dönem bakanlık yapmış. Sadece kazandığını altına yatırsa yine 20 milyonu geçer. Laf olsun diye yorum yapmışsın.

yanıt0
yanıt0
bogazlıyanlı:

babamda da aynısını yasadık ve ben tek başıma 780 dönüm araziyi ve bankadaki 1 milyon 345 bin tl yi tek başıma aldım yasasın yalnızlık ve tek çocuklukk

8
8
yanıtYanıtla
YAZIK:

BABANIN ÖLÜMÜNE ÜZÜLMEYİP, PARASINI ELİNE GEÇİRDİĞİN İÇİN UTANMALISIN. .

yanıt0
yanıt0
Xlxlm:

Git birazına garibana dağıt paranda bereketlenir ...

yanıt0
yanıt0
Ümit Şahin:

Belliki aldığın miras babanın ölümünü unutturmuş Senin gibi bir evladın olsun ister miydin?

yanıt7
yanıt1
Mehmet:

Kardes Öyle olmussa bile dile getirmen pek ahlaki degil Senin hakkindir o ayri konu Unutma seninde cocuklarin olabilir ayni duruma Düsebilirler selam

yanıt0
yanıt0
Fuat:

At yalanı

yanıt0
yanıt0
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title