Haberler

Son Dakika: 3600 ek gösterge ile ilgili 3 alternatifli çalışma tamamlandı, bugün Cumhurbaşkanı'na sunulacak

Güncelleme:

Son dakika: Merakla beklenen 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı. Düzenlemeyle ilgili detaylar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın gözden geçirmesinin ardından düzenleme kamuoyu ile paylaşılacak.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde artık geri sayıma geçildi. İlk görüşme 16 Şubat'ta yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkilileri bir araya geldi. 3600 Ek Gösterge Komisyonu, 16 Mart'ta ise ikinci kez toplandı.

TASLAK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Memur-Sen, düzenlemenin tüm memurları kapsamasını istedi. 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sundu. Son görüşmelerin ardından 3600 ek göstergede düzenlemeler tamamlandı. Hazırlanan taslak çalışması bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Ardından da kamuoyu ile paylaşılacak.

EK GÖSTERGE NE DEMEK?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge düzenlemesi polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsıyor. Ancak bu kapsamın genişletilebileceği belirtilmişti. Kimlerin bu düzenlemeden faydalanacağı nihai açıklama sonrası netleşecek.

EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşında da artış olacak. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında yüzde 25'e varan oranda artış olması bekleniyor. Düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak planlanıyor.

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500

Yorumlar (8)

Orhan D:

ne varsa hep memur sınıfına var. işçiye gelince bir bardak soğuk su iç. unutuyorlar ama işçi bu ülkenin bel kemiğidir.

41
83
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

Orhan D. sen hangi işçiden bahsediyorsun devlet kurumunda çalışan en düşük ilkokul mevzunu işçi bile bir müdürden fazla maaş alıyor fakat özel sektördeki işçiye zaten yandaş patronlara soracaksın

yanıt2
yanıt0
ÖZGÜR KARDEŞ:

Sadece polis-öğretmen, hemşire ve din görevlileri mi? DİĞERLERİ MEMUR DEĞİL Mİ!!!! KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ.

70
11
yanıtYanıtla
öncevatan :

Bütün memurları eğitim durumuna ve kadro durumuna göre kapsamalıdır. Sadece 5-6 memur stütüsünü kapsarsa çok büyük haksızlık olur.

68
9
yanıtYanıtla
Pan River:

3600'ü bırak devlet de ek göstergesi olmayan Kimse kalmasın

yanıt2
yanıt1
Sedat Eltutan:

Hep 3600 ek göstergeye takıldınız inşallah çıkacak birde emekli sandığında intibaklarını bekleyen binlerçe eemekli var bunlarıda bir hatırlarsanız ve emekllileri sevindirirsiniz duysun büyüklerimiz teşekkür ederim.

19
2
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Önce parayı pul et, sonra 3600 yasasını çıkart, güzel taktik.

11
0
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Akaryakıt zamlarının nereye gideceği belli oldu.

yanıt7
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title