Haberler

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kendi Elektriğini Üretiyor

Güncelleme:

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 52'sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyor.

Bu üniversite kendi elektriğini kendisi üretiyor, hem çevre korunuyor hem tasarrufa sağlanıyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 52'sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyor

SİVAS - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurduğu GES sayesinde ihtiyaç duyduğu elektriğini yüzde 52'sini kendisi üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyor.

Günümüzde fosil yakıtlardan üretilen enerjiler doğayı ve havayı kirleterek küresel ısınmaya neden oluyor. Küresel ısınmayı minimum seviyeye indirmek isteyen duyarlı bazı kurumlar fosil yakıtlardan üretilen enerjiyi kullanmak yerine doğal kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanarak çevreyi koruyor. Bu çerçevede kurulduğu günden bu güne kadar yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yürütmekte olduğu bilimsel projeleri kadar doğaya duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. Üniversite hizmet binasının çatısına kurduğu 273 bin 750 kilovat saat enerji üreten Güneş Enerji Santrali sayesinde ihtiyacı olan elektriğin yüzde 50'den fazlasını güneşten üretiyor. Bu sayede üniversite hem çevreyi korumuş hem de yıllık 1 milyon liradan fazla tasarruf sağlamış oluyor.

Çevreci üniversite, ihtiyacı olan elektriği çevreyi kirletmeden üretiyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak elektrik ihtiyacının yüzde 52'sini kendisi üretmek için güneş enerjisi santralini devreye aldıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda 3.5 milyon TL'lik yaklaşık bir bütçe ile bu yatırım gerçekleştirildi. Günümüzde bütün dünyanın büyük bir problemi olan küresel ısınmadır. Fosil kaynaklardan üretilen enerji iklimleri değiştiriyor ve küresel ısınmaya sebep oluyor. Çevresel büyük tehditler oluşturuyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu etkileri minimum seviyeye indirmek adına biz böyle bir yatırımı gerçekleştirdik. Hem doğanın korunması hem de yenilenebilir enerji kaynağından kendi ihtiyaçlarımızın karşılanması anlamında böyle bir projenin önemli olduğuna inanıyorduk. Bugün itibarıyla da bu proje hayata geçti. Kendi ihtiyacımız olan elektriğin yaklaşık yüzde 52'sini de yeşil enerji diye tabir edebileceğimiz güneş enerji santralinden üretmiş ve kullanmış olacağız. Üniversitemize, Sivas'a, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Güneş Sivas Çevre Enerji Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title