Haberler

Simav'a biyoenerji yatırımı

Güncelleme:

Kütahya'nın Simav ilçesinde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan atıklarından biyogaz ve elektrik üretimi projesi hazırlandığı bildirildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan atıklarından biyogaz ve elektrik üretimi projesi hazırlandığı bildirildi. Dışa bağımlılıktan kurtulmak ve elektrik üretim kaynaklarının çeşitlendirmesi amacıyla yerli kaynakların potansiyellerinin araştırılması gerektiği belirtildi.

Biyoenerji uzmanı Canberk Asarkaya tarafından yapılan sunumda, Simav'da yapılması planlanan kurulumun yaklaşık 3 bin hane ile 6 bin hanenin elektriğini karşılayacağı ve ortalama 10 milyon avro yatırım hedefi olduğu belirtildi. Özellikle gençlerin bölgesel anlamda istihdamına yönelik, biyogaz tesisi, gübre fabrikası ve biyogaz tesisinden çıkan ısıyı kullanarak bir sera projesinin de bulunduğu 3 etaplı bir yatırımın planlandığı anlatıldı.

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, proje sunumu sonunda yaptığı açıklamada, "Simav'da kurulmasını düşündüğümüz biyoenerji tesisiyle ilgili ilk görüşmelerimiz bu gün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Gerekli bilgilendirme ve diğer yatırım ayrıntıları tarafımıza bildirildi. Simav Belediyesi olarak, yakın zamanda hizmete girmesini hedeflediğimiz güneş enerjisi santralinin yanı sıra, biyoenerji santrali çalışmalarımız devam ediyor. Çevresel etkilerin azaltılması, atıkların enerjiye ve üretime dönüştürülmesi için, böyle güzel ve büyük bir projeyi önemsiyoruz destekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu projeyi de Simav'a kazandıracağız" diye konuştu.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan proje tanıtım sunumuna, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Adil Biçer, Başkan Yardımcısı Fatih Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Belediye Meclis Üyeleri ve tanıtım şirketi temsilcileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adil Biçer Kütahya Simav Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title