Haberler

Rusya Ekonomik Krizi Durdurmak İçin Operasyona Başladı

Güncelleme:

Rus Maliye Bakanlığı Ruble'nin değerini yükseltmek için düğmeye bastı.

Rusya Maliye Bakanlığı, rublenin 1998'den bu yana en dik kaybını dindirmek için para birimine doğrudan satış yoluyla müdahale ediyor müdahalede bulunuyor. Bakanlığın basın servisinden yapılan e-posta bildirisinde, rublenin aşırı oranda değer kaybettiği belirtildi. Finans Bakanı yardımcılarından Svetlana Nikitina, satışa uygun tahmini 7 milyar dolarlık bir miktar olduğunu söyledi.

7 MİLYAR DOLARLIK STOKTAN SATIŞ

7 milyar dolar tutarındaki döviz stokundan satış yapıldı. Maliye Bakanlığı'nın uzun vadeli stratejik planlama bölümü yöneticisi Maxim Oreshkin satılacak döviz tutarının "piyasadaki duruma bağlı" olacağını söyledi.

MÜDAHALE İŞE YARADI

Doğrudan müdahale sonrasında güne sert düşüşle başlayan ruble, değerlenmeye başladı. Ruble dolar karşısında 68'den 62.63'e kadar güçlenirken, Moskova saati ile 11:44'te 65.90 seviyesinde. Ayrıca Rusya Başbakanı Medvedev'in bugün ekonomi yönetimi ve şirket yöneticileriyle toplantı yapacağı duyuruldu.

EN ÇOK RUBLE KAYBETTİ

Ruble dün dolar karşısında 80'i de aşarak rekoru ileriye taşırken, ülke merkez bankasının 650 baz puanlık sürpriz faiz artırımı bu düşüşe çare olamadı. Ruble bu yıl dünya genelinde en kötü performansı kaydeden para birimi konumunda.

MEDVEDEV: RUBLENİN ZAYIFLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rublenin zayıflamasının rahatsızlık kaynağı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyledi. Para biriminin cari düzeyinin ekonomik temelleri yansıtmadığını ifade eden Medvedev, döviz rezervlerinin de yeterli düzeyde olduğunu sözlerine ekledi. Medvedev "Döviz piyasası için ağır düzenlemelere gerek yok" derken, atılacak adımların piyasa koşullarını temel alması gerektiğini ve döviz piyasasındaki oynaklıkla ilk kez karşılaşmadıklarını vurguladı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Dimitri Medvedev Maliye Bakanlığı Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Dostoyevski:

Rusyaya yapilan, Siyonist Hareket!

15
2
yanıtYanıtla
TURAN CcCMobil-IOS:

Bazı mallar ırkçıklık yorumu yapıyorlar sayfada bilinçli olarak yapılıyor zaten büyük harflerle olduğu bunu gösteriyor..Bence yazan kürt bile değil o ağızdan yazılmış..gaza galyana gelmemek en iyisidir kardeşlerim..

12
0
yanıtYanıtla
Illet:

Burayada kürt türk konusunu getiriyorsunuz ya, pes vallahi

9
0
yanıtYanıtla
yeşilMobil-ANDROID:

Be kit akıllı hâlâ kendinden övgüyle bahsetmeyi bile bilmiyorumsun tarihte Kürtler yozlaşmş hep kendini kullandirtmislardir.Halende öyle.

5
2
yanıtYanıtla
gayserili:

Ruslar dis politikada yanlis yol izlediler. Kimseye yaranamadi, yalniz biraktilar kendilerini. Bizim yanimizda yer alsaydi, bari biz is birligi yapardik.

6
1
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Rusya yanına İran ve Çini almış oluşan kriz kesinlikle etkilemez isterlerse ABD ve AB ülkelerini koltuklarında zıplatırlar. ABD ve AB ülkelerinin Ukrayna için yaptıkları bu krizin mutlaka rusya tarafından hesabı sorulacaktır. Rusya soğuk insanlardan oluşur vicdan falan beklemeyin keser gazı AB ülkeleri bu kışı nasıl geçirir

5
1
yanıtYanıtla
Muammer Mobil-ANDROID:

pis kurt şerefsiz hepiniz değil 10 milyon u nu cahil adı şerefsiz arkadan vuran siniz Türkler da uyanmadi bi uyanır sa 50 milyon Türk kaçacak delik ararsın iz yaşasın işit yaşasın isit

2
4
yanıtYanıtla
kadir cunbuşmobilWeb@haberler.com:

Akil veren çok para veren yok ne yapalim dunyayi hep beraber kurtaralim kardeşlerim allah yardimcimiz olsun kulun imdadina o yetişir kafanizi yormayin

0
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

ruyasinda ac tavuk kendini dari ambarinda gorurmus irak ta libya da halkin hali ortada

0
0
yanıtYanıtla
TÜRK:

Rusya bu krizden çıkabilirse amerikayı zor günler bekliyor olacak. İç krizi 10 kat daha fazla körükleyip iç savaş çıkartır ruslar. Ki Putin bunları öngöremeyecek kadar tecrübesiz bir adam değil. Bütün dünyaya meydan okuyup bu sorunların olacağını önceden kestirmiştir, ekonomisi zarar görmüş olabilir fakat bu yaptırımlardan daha da güçlenerek cıkacağını düşünüyorum rusyanın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title