Haberler

Rekabet Kurulu Çiçek Sepeti'ne soruşturma açtı

Güncelleme:

Rekabet Kurulu, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılması kararını verdi. Kurula göre firma, platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmakla suçlanıyor.

Rekabet Kurulu, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suçlarından ötürü yaptığı ön araştırma sonucunda soruşturma açılması kararını verdi.

PLATFORM HİZMETLERİNİ 3. TARAFLARA KAPATMAKLA SUÇLANIYOR

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ'nin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma, Kurulca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ'ye soruşturulma açılmasına karar verdi.

Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rekabet Kurulu Çiçek Sepeti Soruşturma Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

BARAN TERECE:

MALESEF HATALI ÜRÜN,KUSURLU ÜRÜN GÖNDERDİKLERİNDE YAPTIĞIMIZ YORUMLARI SİLİYORLAR, YAYINLANMIYORDU

19
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title