Haberler

Petkim, yılın ikinci çeyreğinde 221 milyon lira net kar elde etti

Güncelleme:

SOCAR Türkiye'nin grup şirketlerinden Petkim, yılın ikinci çeyreğinde 221 milyon lira net kar, 10,6 milyar lira net satış rakamı elde etti. Petkim, güçlü bilançosunu ve nakit pozisyonunu korumaya devam etti.

Petkim, yılın ikinci çeyreğinde 221 milyon lira net Kar, 10,6 milyar lira net satış rakamı elde etti.

SOCAR Türkiye'nin grup şirketlerinden Petkim, yılın ikinci çeyreğini 221 milyon lira net Kar, 10,6 milyar lira net satış rakamıyla kapattı. Petrokimya sektöründe global ölçekte gözlenen talep düşüşü ve arz fazlası ile düşen ürün fiyatları ve daralan kar marjlarına rağmen Petkim, güçlü bilançosunu ve nakit pozisyonunu korumaya devam etti. Net karını ilk çeyreğe göre yüzde 69 artıran şirket, net satışlarını da yüzde 15 yükseltti.

Bu sonuçlarda; Petkim yönetiminin etkin planlaması, hammadde tedarikinde alınan önlemler ve başarılı operasyonel kararlar etkili oldu. Avrupa piyasalarında talep daralmasının sürmesine rağmen Petkim, daha uygun şartlarda hammadde tedarik etmenin ve STAR Rafineri entegrasyonunun avantajlarını ikinci çeyrekte de sürdürdü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Petkim Socar kar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title