Haberler

200'ü aşkın gemi körfezde mahsur kalmıştı! Panama Kanalı'ndaki kuraklığın ilk bilançosu belli oldu

Güncelleme:

Atlantik'i Pasifik'e bağlayan Panama Kanalı, kuraklık nedeniyle zor günler geçiriyor. Milyonlarca dolar değerinde mal taşıyan 200'den fazla geminin, kanalın iki ucunda mahsur kalması küresel ticarette tehlike çanlarını çaldırdı. Kuraklık nedeniyle günde sadece 32 geminin geçişine izin verilirken, kuraklığın Panama'ya maliyetinin şu ana kadar 200 milyon dolar olduğu bildirildi.

Milyonlarca dolar değerinde mal taşıdığı düşünülen 200'ü aşkın yük gemisi, kuraklık nedeniyle getirilen sınırlamadan dolayı Panama Kanalı'nın her iki tarafında mahsur kaldı.

GÜNLÜK GEÇİŞ SAYISI 32 İLE SINIRLANDIRILDI

The Daily Mail gazetesinin haberine göre, yetkililerin, kuraklık gerekçesiyle 2 Eylül'e kadar Panama Kanalı'ndaki günlük geçiş sayısını 32 ile sınırlandırması gemi trafiği yoğunluğuna yol açtı.

PANAMA, ŞU ANA KADAR 200 MİLYON DOLAR GELİR KAYBETTİ

Mahsur kalan gemiler, ülkenin tahmini 200 milyon dolar gelir kaybetmesine neden oldu. Kuraklık nedeniyle geçiş sınırı getirilen Atlantik'i Pasifik'e bağlayan kanalın iki tarafında da 20 günden fazla bekleyen gemiler bulunuyor.

200'ü aşkın gemi körfezde mahsur kalmıştı! Panama Kanalı'ndaki kuraklığın ilk bilançosu belli oldu

MİLYONLARCA DOLAR DEĞERİNDE KAYIP YAŞANABİLİR

Kanalın, yüzyılı aşkın süredir en kurak dönemini yaşadığı ve yağmur suyuna da ihtiyaç duyduğu kaydedildi. Atlantik'i Pasifik'e bağlayan 80 kilometreden uzun su yolunda, milyonlarca dolar değerinde mal taşındığı düşünülüyor. Bazı firmaların kanalda oluşan gecikmeler nedeniyle alternatif yol arayışında olduğu belirtiliyor.

Uzmanlara göre firmalar için nakliye masraflarını artıran kısıtlamalar, tüketim malları fiyatları üzerinde daha fazla baskı yaratabilir.

Kaynak: AA / Ekonomi

Panama Kanalı Panama Panama Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title