Haberler

Palandöken: "Küçük işletmeler konaklama vergisinden muaf olmalı"

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yüzde 2 olarak kabul edilip cumhurbaşkanlığına onaya sunulan Konaklama Vergisinin küçük işletme sahibi esnafı ve turizmi olumsuz etkileyeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu vergi en azından konaklama sektöründe küçük işletme...

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yüzde 2 olarak kabul edilip cumhurbaşkanlığına onaya sunulan Konaklama Vergisinin küçük işletme sahibi esnafı ve turizmi olumsuz etkileyeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu vergi en azından konaklama sektöründe küçük işletme sahibi esnafımızdan alınmamalı ki en çok olumsuz etkilenecek olan bu esnafımızın kazancının ve müşterisinin azalmasının önüne geçilmeli" dedi.

Maliyetin artması ile tüm işletmelerin olumsuz etkileneceğine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tatil vergisi olarak adlandırılan Konaklama Vergisi mali güce göre ödeme ilkesine aykırı şekilde düzenlenirken son yapılan değişiklik ile yüzde 2 sabit oran olarak belirlendi. Bu vergi en çok küçük işletme sahibi esnafımızı zorlayacak. Esnaf işletmesi olarak adlandırılan çok küçük aile işletmeleri var. Bu insanlar kendileri de yaşadıkları evin 2 veya 3 odasını pansiyon olarak değerlendirip geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Günlük 20 TL bile yatak bedeli alınan birçok aile işletmesi var. Oran yüzde 2 bile olsa bu vergi ekstra bir maliyet getireceği için en çok bu esnaf kesimimizi zorlarken diğer tüm konaklama işletmelerinin de maliyetini artırmış olacak. Bu da fiyatlarda artış gibi sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla turizm de olumsuz etkilenecektir" şeklinde belirtti.

"Turizmi olumsuz etkileyecek hiçbir adım atılmamalı"

En çok küçük aile işletmeleri ve pansiyonları zor duruma sokacak Konaklama Vergisinden küçük işletmelerin muaf olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Ekonomimizin en önemli ayaklarından biri turizmi olumsuz etkileyecek, yatırımları kaçıracak adımlar atılmamalı. Aksine yerli ve yabancı turisti çekecek yeni teşvikler yapılmalı. Vergiler arttığında, vatandaş ya da turist yine aynı gezi planını uygulasa dahi bu kez de yapacağı alışveriş azalacak ya da konaklayacağı gün sayısı düşecek. Maliyetteki küçük bir artışın küçük işletme ile büyük işletmelere yansıması arasında büyük bir fark var. Bu nedenle konaklama vergisinden konaklama hizmeti veren bu kesimdeki esnafımız aynı öğrenci pansiyonları gibi muaf olmalı. En büyük olumsuz etkiyle karşılaşacak olan esnafımız, bu vergi yasalaşmadan önce tekrar düşünülmeli" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Palandöken Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title