Haberler

Nevruz tatili Van esnafının yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Nevruz tatili Van esnafının yüzünü güldürdü 60 bin İranlı turist Nevruz tatilini Van'da geçirdiVAN Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, esnafın yüzünü güldürdü.

Nevruz tatili Van esnafının yüzünü güldürdü

60 bin İranlı turist Nevruz tatilini Van'da geçirdi

VAN Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, esnafın yüzünü güldürdü.

Nevruzu fırsat bilerek Van'a gelen yaklaşık 60 bin İranlı turist, 13 günlük tatil süresince konaklama ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörde esnafın yüzünü güldürdü. Van'da alışveriş festivaline denk gelen nevruz tatili, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafa da destek sağladı. Kentteki otelleri dolduran İranlı turistler, mağazalardan alışveriş yaparak kent merkezindeki restoran ve lokantalarda da yoğunluk oluşturdu.

İranlıların Van esnafına adeta can suyu olduğunu belirten Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, "Van ekonomik olarak kendisine bir vuku buldu. Ekonomik sürecin getirdiği sıkıntılar nevruzun etkisiyle azaldı. Shoping Fest çerçevesinde Van'da olan ekonomik döngü inşallah bundan sonraki dönemlere daha farklı sirayet eder. Van artık turizm ile bütünleşmiş bir şehir. Konaklama tesislerimiz, restoranlarımız, kafelerimiz A'dan Z' ye çok güzel bir konseptle faaliyet gösterdi. Yapılan konserler ve etkinlikler ile şehir cıvıl cıvıl oldu. İranlı misafirlerimiz, Van'ı önemsediklerini ve oldukça memnun olduklarını, bundan sonraki süreçte nevruzu beklemeden geleceklerini belirttiler. Van'da eylül ekime kadar sürekli bir canlılık var. İnşallah 12 ay boyunca sürekli hizmet eden bir turizm kenti olarak gündemde kalacağız" dedi.

Elite World Van Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise Van Valiliği öncülüğünde yapılan etkinliklerin İranlı turistleri memnun ettiğini belirterek, "15 günlük süre zarfı içinde İranlı misafirlerimizi en güzle şekilde ağırlardık. Nevruz bayramlarını birlikte geçirdik. Umarım bu, sadece 15 günlük süreyle kalmaz yılın 12 ayına yayılır" ifadelerini kullandı.

Double Tree By Hilton Van Genel Müdürü Mustafa Bülent Polater de, "Nevruz döneminde bütün oteller doluydu. Gelen misafirlerimizi iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyorum. Tabi sadece 15 günlük değil bu yoğunluğu 12 aya yaymak, bu şehir için önemli olacaktır" diye konuştu.

The Conforium Van Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Ayla Yüregen de, yeni bir otel olmaları hasebiyle ilk nevruz bayramını yaşadıklarını vurgulayarak, "Çok güzel ve çok verimli geçti. Bütün esnaf ve Van halkı içinde güzel geçtiğini düşünüyorum. Çok güzel aktiviteler yapıldı. İranlı misafirlerimizle konuştuğumuzda çok memnun olduklarını dile getirdiler. Umarım bu doluluğu 12 ay boyunca yaşarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title