Haberler

Marketlerin zam oyunu ifşa oldu! Raftan 130 liraya alınan ayçiçek yağı kasaya gelinceye kadar 70 lira zamlandı

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasından sonra ürünlere peş peşe zamlar gelirken vatandaşlar, bir yandan da marketlerin stokçuluk ve zam oyunlarıyla uğraşıyor. Sosyal medyada paylaşılan videoda bir vatandaş, 5 litrelik ayçiçek yağının raftaki fiyatını 130 lira olduğunu görünce almak istedi. Ancak kasaya gelen vatandaş, aldığı yağın fiyatının 200 lira olduğunu öğrenince marketin içinde isyan etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından her iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe, ürünleri taşıyacak gemiler Türkiye'ye gelemedi. Bu da sektörde endişeye neden oldu. Vatandaşlar ise beklenen zam öncesi ihtiyaçlarını karşılamak istedi. Ancak marketlerde uzun kuyruklar oluştu.

ZAM OYUNU İFŞA OLDU

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ise marketlerin zam oyununu ifşa etti. Bir zincir markete alışveriş yapmaya giden vatandaş, 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatını 130 lira görünce almak istedi. Fakat vatandaş kasaya gidene kadar ayçiçek yağı zamlandı.

130 LİRALIK YAĞ KASADA 200 LİRA OLDU

Kasada ayçiçek yağının fiyatının 200 lira olduğunu öğrenen vatandaş isyan etti. Daha sonra olayı kameraya çeken vatandaş, kasiyere 130 liradan geçmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu istek kabul olmayınca vatandaş, bakanlığa şikayette bulunacağını söyledi. Daha sonra market görevlileri vatandaştan kamerasını kapatmasını isteyerek güvenlik görevlilerini çağırdı. Vatandaş ise polis çağıracağını ifade etti. Bu durum karşısında vatandaşlardan bazıları bu duruma isyan etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ayçiçek Yağı Zam Ekonomi Haberler

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi? Lukaku Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Lukaku'yu transfer edecek mi? Mourinho açıkladı
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500

Yorumlar (11)

Hakan B.:

Tüketici haklarına göre raf fiyatı geçerlidir. Yetkililerin konu ile ilgilenmesi gerekir.

37
1
yanıtYanıtla
muzaffer horoz:

Bu millet tamda dediğin gibi abicim yanındaki diğer vatandaş bile seni susturmaya çalışıyor destek olacağı yerde ,şikayetci olacağı yerde. Yazıklar olsun . İstisnalar var ama herşey müstahak.

27
1
yanıtYanıtla
Murat Ulak:

Rusyayla ukrayna savaşa başladığı günden beri yağ kalmayacak diye açıklamada bulunanlar sayesinde yağ fiyatlarını firlatiyolar. Bu açıklama yi kim yapiyorsa onları gözaltına alınıp araştırılmalı.

22
3
yanıtYanıtla
Orhan:

Müşteriye etiket fiyatı ne ise o fiyata vermek zorunda. Diğer zincir marketlerde de bu düzenleme geçerli. "Aman ben unuttum da, etiketi değiştirmeyi unutmuşuz da" gibi bahaneler geçerli değil. Orada ne yazıyor ise onun uygulanması lazım. Burada müşteri haklı.

20
1
yanıtYanıtla
Demir Acer :

musteri hakli

11
0
yanıtYanıtla
Serhat Şenel:

Abi o polisi çağırıyorsa sen zabıtayı maliyeyi çağır

5
0
yanıtYanıtla
Zekeriya Maden:

Vatandaş hukuken sonuna kadar haklı fiyat yazdıysanız icaba davettir. Kaldıki bu ülkedeki simsarlar fırsat kolluyorlar nasıl fahiş fiyata ürün satarız diye pandeminin başlarında 1 kutu maskeyi 250 TL ye sattı kansızlar aynı kansızlar şimdide temel gıdada baş gösteriyor. Allah sizi ıslah etsin

4
0
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Bu duruma kim müdahale etti hiç kimse bu düzenin degismesi gerekiyor koltugunda oturan degil sahada calisan kisiler lazim bu ülkeye kimse sesini cikarmiyor

4
0
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

Resmen ülke dingonun ahırı oldu. Aynı günde 5 dakikada fiyat yükseldi. Devletin bu tür uygulamalar yapan marketlerin tamamen ruhsatını iptal etmesi gerekiyor..

2
0
yanıtYanıtla
Mehmet :

adam köküne kadar haklı, bu çirkef fransız menşeili marketler dizisi bunu sürekli yapmaktadır.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title