Haberler

Malatya'da 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yerli hayvan üretimi destekleniyor

Güncelleme:

Malatya'da yerli hayvan üretiminde kalite ve verimi arttırma adına başlatılan 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yetiştiricilere verilen eğitimler sürüyor. Proje kapsamında yetiştiricilere kaliteli ırk, verim artırma ve yerli gen kaynaklarının korunması konularında bilgiler veriliyor.

Malatya'da yerli hayvan üretiminde kalite ve verimi arttırma adına başlatılan 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yetiştiricilere verilen eğitimler sürüyor.

Malatya'da küçükbaş hayvancılığında daha kaliteli ırk, kalite ve verimin artırılması adına yürütülen 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yetiştiriciler neler yapmaları konusunda bilgilendiriliyor. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde gerçekleşen eğitimde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Malatya'da yürütülen proje ile yerli gen kaynaklarındaki düşük verimin daha üst seviyelere çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. Artan nüfus ile birlikte daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akar, "Bu nedenle hayvandan daha fazla verim almamız gerekiyor. Bu projemizin de temel amacı yerli gen kaynaklarını korumak, verimi arttırmak. Sizler de geçmişten beri bu işi yapıyorsunuz. Bundan sonra bilimi de katarak nasıl verimi arttırırız diyerek bu üretimi yapmanız gerekiyor" dedi.

Tarıma verilen desteğin arttığını da kaydeden Akar, sürüsünde 100 hayvanı bulunan bir yetiştiricinin ortalama 40 bin TL destek aldığını da ifade etti.

Birlik Başkanı İhsan Akın'da Malatya'da hayvan üretimin kaliteli hale getirilmesi adına projeyi başlattıklarını belirterek, "Özellikle Cumhurbaşkanımızın talimatı ile verilen desteğin yüzde 50'ye kadar çıkartıldığını söyleyebiliriz. Bizlerde üreticiler olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Daha kaliteli ve verimli hayvan üretmeye devam edeceğiz, ıslahın da asıl amacı budur" şeklinde konuştu.

Projenin lideri Prof. Dr. Zeki Erişir'de üreticilere yönelik yaptığı konuşmada, verim ve kalitenin artması adına neler yapılması gerektiği yönünde bilgiler verdi. Hayvanların yetiştirilmesinde tüm sürecin kayıt altına alınması gerektiğini, projenin de amacının bu olduğunu ifade eden Erişir, "Kaliteli hayvanlar yetiştikçe sahaya yayılacak ve hem ülke ekonomisi hem de sizlerin ekonomisi iyileşecektir" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Malatya Tarım Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title