Haberler

Kulu'da Pancar Hasadı Başladı

Güncelleme:

Konya'nın Kulu ilçesinde 10 bin 651 dekarlık alanda ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı. Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, hasadın iyi göründüğünü ve hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

Konya'nın Kulu ilçesinde 10 bin 651 dekarlık alanda ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı.

Kulu ilçesinde 2023 yılı üretim yılında ekimi yapılan 10 bin 651 dekarlık alandaki pancar hasadı başladı. Kulu İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Öztürk, "Ekimimiz var. Bu pancar ekili alanlarımızdan yaklaşık 77 bin ton fireli olarak pancar beklemekteyiz. Şuan yeni hasadına başlamış bulunduğumuz pancar gayet iyi görünüyor. İnşallah hedefimizi yakalarız diye tahmin ediyoruz. Bölgemizde genelde pancarın yüzde 96'sı makine ile sökülüyor. Şu an Kozanlı Mahallemizde sökülüyor. Orada yüzde 10-15 arası değişen pancarımız var, onlar sökülüyor. Kepçe veya bantla yükleme yapılıyor. Bölgemizde pancarın yüzde 85'i minimum 6'lı makine ile sökülüyor. Kulu bölgesi olarak 77 bin ton pancar hedefimiz var. İnşallah yakalayacağımızı tahmin ediyoruz. Şu anki pancarda verimler iyi görünüyor. Geçen haftaki yağıştan dolayı pancar sökümünde gecikme yaşadık. Bu gün itibarıyla geceden itibaren hasat başladı. İnşallah sezon sonuna varmadan biran önce pancarlarımızı hasat ederek bitirmeyi hedefliyoruz. Şu an için pancarlarımızda fireli olarak ortalama 7-7 buçuk olarak değişmekte zaten Kulu ortalamasında fireli olarak dekar başına bu civarda. 77 ila 80 ton bölgemizden pancar alacağımızı bekliyoruz. Çiftçilere hayırlı bol kazançlı mahsuller olmasını dilerim" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cengiz Öztürk Konya Kulu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title