Haberler

Küçükbaş hayvan yetiştiren köylülere yüzde 100 hibe ile yem desteği

Güncelleme:

- Küçükbaş hayvan yetiştiren köylülere yüzde 100 hibe ile yem desteği Yetiştiricilik yapan vatandaş: "Köylülerde sevindi" Yahşihan Belediyesi'nden kış mevsiminden etkilenen yetiştiricilere yem desteği Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi, köylerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan...

- Küçükbaş hayvan yetiştiren köylülere yüzde 100 hibe ile yem desteği

Yetiştiricilik yapan vatandaş:

"Köylülerde sevindi"

Yahşihan Belediyesi'nden kış mevsiminden etkilenen yetiştiricilere yem desteği

KIRIKKALE - Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi, köylerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara, toplamda 10 ton yem desteğinde bulundu.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yetiştiriciler, kış mevsiminde hayvanlarını doyurabilmek için daha çok yeme ihtiyaç duyuyor. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, yetiştiricilik yapan vatandaşların yem ihtiyacının olduğunu tespit etti. Türkyılmaz, 50 küçükbaş ve üzeri hayvanı olan yetiştiricilere 2'şer torba 100 kilogramlık yem desteği sözünü verdi.

İlçede yapılan duyuruların ardından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan yetiştiriciler, Yahşihan Belediyesi'ne yem desteği için müracaatta bulundu. Yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvanı olan 24 yetiştirici, belediyeden hibe aldığı toplamda 10 ton yemi traktörleriyle köylerine götürdü.

"200 torbaya yakında yemler, çiftçilerimize teslim edildi"

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şubat ayının ilk haftasında vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimizde küçükbaş hayvancılığının ne zorluklarda yapıldığını o zaman belirtmiştik. Kıs sebebiyle küçükbaş hayvanların otlayamamasından dolayı yem sıkıntıları vardı. Bizde belediye olarak destek verebilmek için ilçemizde ikamet eden ve ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı olan 50 küçükbaş hayvana kadar 2 torba yem demiştik. Dağıtımlarına da başladık. İlçemizde 24 vatandaşımız müracaat etti. 200 torbaya yakında yemler çiftçilerimize teslim edildi. Allah devletimize zeval vermesin. Bütün çiftçilerimize de Allah kolaylıklar versin" dedi.

"Köylülerde sevindi"

5 yıldır çiftçilik yapan Furkan Demir, "2015'den itibaren çiftçilikle uğraşıyoruz. 50 tane koyunumuz var. 10 tane de keçimiz var. Sağ olsun başkanımız da yem desteğinde bulundu. Köylülerimizde burada. Kendisine teşekkür ediyorum. Güzel bir şey sevindim kendi adıma. Köylülerde sevindi" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Osman Türkyılmaz Kırıkkale Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title