Haberler

Kremlin'den Batı'ya rest: Yaptırımlar nedeniyle konumumuzu değiştirmeyeceğiz

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'ya yönelik yaptırımların Avrupa'da bir "bakteri" gibi yayıldığını belirterek, "Yaptırımların konumumuzu değiştireceğine inanıyorlar. Bunun söz konusu olmayacağı açıktır." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle yaşanan gelişmeler ve uygulanan yaptırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i başkan olarak tanımaya devam ettiklerine işaret eden Peskov, "Evet, kendisi Ukrayna'nın devlet başkanı ve başkan olarak silahların bırakılması emri verebilir ve böylelikle can kaybı yaşanmaz." diye konuştu.

"YAPTIRIMLARIN ANA SORUMLUSU ABD"

Peskov, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların ana sorumlusu olarak ise ABD'yi suçlayarak, "Yaptırımları genel olarak destekleyen ABD. Yaptırımların büyük bir taraftarı. Doğal olarak söz konusu uygulamaya bu kadar bağlılık bir bakteri gibi Avrupa'ya da yayılmış durumda." dedi.

"YAPTIRIMLAR KONUMUMUZU DEĞİŞTİRMEYECEK"

Söz konusu yaptırımlar nedeniyle Rusya'nın konumunda ise bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Peskov, "Yaptırımların konumumuzu değiştireceğine inanıyorlar. Bunun söz konusu olmayacağı açıktır. Hiçbirimiz tutarlı konumumuzu değiştirmeyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Vladimir Zelenskiy Dmitriy Peskov Kremlin Rusya Haberler

500

Yorumlar (3)

haksız mıyım:

nasıl olsa yaptırımlar nedeniyle zorluk çeken sen değilsin. halk açlıktan bunalmış, ekonomi bitmiş sana ne. savaşı çıkaranlar savaşsaydı dünyada hiçbir savaş çıkmazdı diyen adam haklı galiba

32
9
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

zorluk çeken sen değilsin derken hakılıısn da. 6 gün olmuş daha savaş başlayalı hemen ekonomiyi bitirdin, hemen bütün Rusları aç bıraktın. Tam Türkiyedeki muhalefet olduğun çok belli. Rusya ekonomik ve diğer önlemleri almadan mı savaşa girdi sanıyorsun?

yanıt28
yanıt9
haksız mıyım:

Rus parası aynı gün yüzde 40 değer kaybetti, rus borsası da. Swift nedeniyle 400 milyar doları kilitlendi rusyanın. Rus işadamları bile barış istiyoruz derken sen neden rusyayı savundun. KGB den mısın demicem, çünkü dersem seninle aynı şeyi yapmış olurum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title