Haberler

Kilogram fiyatı pirzolayla yarışıyor! Kestanenin tanesi tezgahlarda 1 TL'yi geçti

Güncelleme:

Adana'da çiğ olarak kilosu 20 TL, pişmişinin ise 80 TL'ye çıktığı kestanenin adet fiyatı 1 TL'yi geçti. Seyyar kestane satıcısı Ahmet Yüksel, 1 kilo kestane ile 1 kilo pirzolanın fiyatının aynı olduğunu söyledi.

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kestane, havaların soğumasıyla tezgahlardaki yerini aldı. Çiğ kestanenin kilosu 20-25 TL arasında, pişmişinin kilosu ise 80 TL'ye satılıyor. Adana'da, seyyar tezgahta uzun yıllardır kestane satan Ahmet Yüksel, kestanenin pişirilirken çok fazla fire verdiğini belirterek, "Kestanenin maliyeti bize 40 TL oluyor. O yüzden 80 TL'ye satıyoruz. Zaten kimse 1 kilo almıyor. Herkes 5-10 TL'lik alıp nefsini köreltiyor. 1 kilo kestanenin fiyatı 1 kilo pirzolaya eşit oldu diyebiliriz" dedi.

Kilogram fiyatı pirzolayla yarışıyor! Kestanenin tanesi tezgahlarda 1 TL'ye satılıyor

"TANESİ EKMEK FİYATINA SATILIYOR"

Birinci kalite kestanelerin fazla talep görmesinden dolayı pahalı satıldığını belirten Hüseyin Kalyoncuoğlu, "Kestaneyi pişirirken neredeyse yüzde 15 fire veriyoruz. Bu yüzden de fiyatları biraz yüksek. O yüzdende pişmiş kestanenin tanesi ekmek fiyatına satılıyor" diye konuştu.

Bütün kış boyunca odun sobası yaktığı her gün kestane pişirip yediğini belirten Sibel Yıldız, pişmiş kestane fiyatlarının pandemi nedeniyle yükseldiğini söyledi.

Kilogram fiyatı pirzolayla yarışıyor! Kestanenin tanesi tezgahlarda 1 TL'ye satılıyor

Kilogram fiyatı pirzolayla yarışıyor! Kestanenin tanesi tezgahlarda 1 TL'ye satılıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Yüksel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Akademisyen:

Kestane kebabı demek buymuş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title