Haberler

Isparta'da kayısı hasadında fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Isparta'nın Senirkent ilçesinin Gençali köyünde gerçekleştirilen kayısı hasadı üreticinin yüzünü güldürdü. Kalite ve fiyattan memnun kalan çiftçi, emeklerinin karşılığını aldı.

Isparta'nın Kayısı diyarı olan Senirkent ilçesinin Gençali köyünde, 15 Haziran'da başlayan hasat, Temmuz sonu itibariyle tamamlandı. Hem kalite hem fiyat bakımından üreticinin yüzü güldü.

Isparta'da kayısı hasadında fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü

AVRUPA'YA İHRAÇ EDİLİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde Senirkent ilçesi Gençali köyünde kayısı hasadı yüzde 98 oranında tamamlandı. Yörede genellikle Yetiştirilen ürünler Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Isparta'da kayısı hasadında fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü

"REKOLTE ORANI BİRAZ DÜŞTÜ"

Gençali köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Faruk Gökarslan, "Kayısı hasadında geçen yıllara göre bu yıl rekolte oranı biraz düştü. Ama fiyat olarak çiftçilerimizin yüzü güldü. Bu sene kayısı da kalitemiz çok güzel ve yüksek. Geçen yıl 8 bin ton kayısı hasadı yaptıysak bu yıl beş bin, altı bin ton civarında. İhracata ise genelde Rusya'ya ürün gönderiyoruz. Daha önce Irak'a ürün gönderiyorduk bu yıl fiyatların artmasından dolayı Irak bizden ürün almadı. Bu yıl ise Rusya ve Avrupa ülkeleri ağırlıklı ihracatımız oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Senirkent Isparta Rusya Haberler

500

Yorumlar (3)

efe can:

ah birte tüketicinin yüzü gülse, 250 gr, 2 euro, bir tanesini elime aliyom elli fere yuvarliyom avcumun icinde ondan sonra yiyiyom cok da severim

5
0
yanıtYanıtla
Mallar:

Anca gavura satin. Kendi halkiniz be kadar yiyo acaba. Ben bu kadar paragoz bu kadar adi insanlr gormedim. Bu gavurlara satanlara acimayacan. Batsinlar!!!

1
1
yanıtYanıtla
Pelerinli Itfaiyeci:

Senin paran gavurun parasından 7 kat daha değersiz neden satsın ki makarna ye sen

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title