Haberler

Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Emiralioğlu: "Yerli tohum üretimi, bugün itibariyle 1 milyon 50 bin tona ulaştı"KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta 4'üncüsü düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Emiralioğlu:

"Yerli tohum üretimi, bugün itibariyle 1 milyon 50 bin tona ulaştı"

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta 4'üncüsü düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen 4. Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerin açtı.

1-4 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan tarım fuarında, tarım makineleri ve hayvancılık, sera, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj ve organik tarımla ilgili stantlar fuar alanında yer aldı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı İhsan Eimralioğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, yerli tohum üretiminin arttığını belirterek, "2002 yılında 145 ton olan yerli tohum üretimi, bugün itibariyle 1 milyon 50 bin tona ulaşmıştır. Buda yerli kaynakların oluşturulmasında çok önemli bir çalışmadır. Kendi tohumlarımızı çiftçimizle buluşturduk" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, "Tarımsal üretimde de çok önemli bir aktör olmak zorundayız. Hem Avrupa'ya hem de Ortadoğu'ya temin yönünden coğrafi bir avantajımız var, 80 milyon nüfusumuz var ve bunlardan dolayı avantajımız var. Biz şehirlerimizi tarımsal anlamda kalkındırdığımız da Türkiye'nin geleceğini inşa etmiş olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar fuarın açılışını gerçekleştirerek, fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

tarım gıda ve hayvancılık fuarı Kahramanmaraş Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title