Haberler

İstanbul'daki esnaf odasından simide zam talebi: 8 TL'ye satılmalı

Güncelleme:

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, İstanbul'da şu anda 5 TL'den satılan simide zam gelmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, "Simidin maliyeti 5 lira, eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım. Önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da 5 liraya satılan 100 gramlık simide yeniden zam gündeme geldi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir simidin maliyetinin 5 lira olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni zammın konuşulabileceğini belirtti.

"SİMİT 8 LİRAYA SATILMALI"

Özdemir, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığını vurgulayarak, "Mevcut durumda simidin maliyeti 5 lira. Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım" dedi.

1 TEMMUZ'DA YÜZDE 25 ZAM GELMİŞTİ

İstanbul'da simide en son 1 Temmuz'da zam gelmişti. Simit o tarihten itibaren yüzde 25 zamla 5 liraya satılmaya başlanılmıştı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

İstanbul Simit Zam Haberler

500

Yorumlar (6)

Hamit Gündoğdu:

Ben bu şartlarda kesin almam. Alamamda ondan. Millet de talep etmesin bakalım zam mı? Yoksa indiri mi? kaçınılmaz olacak.

29
4
yanıtYanıtla
Mete HAN:

100 gram simit 5 tl.8 tl olsun deniliyor.Ve hükümet dimdik ayakta.Muhalefet yeri göğü inletmeli ama nerde öyle muhalefet!

20
0
yanıtYanıtla
Temel Temel:

yuh Allah gözünüzü doyursun. denetim yok yasalar yetersiz tarlada 5 Tl olan ürün markette pazarda 30 Tl. uzatmaya gerek yok.

15
3
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

meydan boş atıp tutması kolay ben bir şey demiyorum you tube a çay simit hesabı yazın bakın ne çıkacak

7
0
yanıtYanıtla
Ayhan Sabanci:

Saban bey 10 tl yapında herkes daha çok yesin. Nasılsa ucuyoruz

6
0
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

benim gibi beş kişilik aile iseniz beş simit günlük yüz yirmi. beş liradan beş kişilik çay yetmiş beş toplam yüz doksan beş hadi bi bardak su eşantiyon aylık toplam beş bin sekiz yüz elli lira yapar asgari ücret beş buçuk bütçe dört yüz elli lira cari açık verdi

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title