Haberler

İŞKUR ve SGK, haksız işsizlik ödeneği alımını önlemek için denetleme yapacak

Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, İŞKUR ve SGK tarafından yapılan denetlemelerle haksız işsizlik ödeneği alımının önüne geçileceğini belirtti. Sahtekarlık tespit edilen kişiler hakkında işlem başlatılacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, haksız işsizlik ödeneği alımının önüne geçilmesi için İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından denetleme yapılacağını belirterek, "Yapılan denetlemede bunların sahte olduğu sonucuna varıldığında ise işsizlik ödeneği kesilerek, evrakta sahtecilikte suçundan da savcılığa suç duyurusunda bulunulacak" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işyerinden kendi isteğiyle istifa eden veya haklı sebeplerle işten çıkarılan işçilerin, sahtekarlığının önüne geçmek için harekete geçti. Buna göre, kanuni şekilde işten çıkarılan bazı işçiler, işsizlik sigortası almak için anlaşmalı işverenlerle kısa süreli anlaşma yapıyor. Daha sonra bu işçiler, farklı bir işyerinde kendilerini haksız yere çıkarılmış gibi göstererek, haksız şekilde işsizlik ödeneği şartlarını karşıladığı için SGK'den işsizlik ödeneği alıyor. SGK ise söz konusu sahtekarlığın önüne geçmek için denetleme gerçekleştirecek. Bu sahteciliğin önüne geçmek için ise İŞKUR tarafından kısa süreli çalışıp işten ve o işten kovulan işçiler İŞKUR tarafından SGK'ye bildirilecek. SGK tarafından ise bu işçiler hakkında denetleme başlatılarak, denetleme sonucunda sahtekarlık tespit edilen kişiler hakkında işlem başlatılacak.

"Yapılan denetlemede hakız yere işsizlik ödeneği aldığı belirlenen kişiler hakkında duyurusunda bulunulacak"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, işsizlik ödeneğinin, kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalması halinde ve en az 600 gün işsizlik sigortası yatırıp bunu son 120 günde çalışan işçilere ödendiğini belirtti.

Karakaş, birçok kişinin işinden kendi isteğiyle veya haklı nedenlerle işinden ayrılıp anlaşmalı işverenle yanında kısa süreli çalışma ile 120 gün kesintisiz hizmet akdiyle çalışma şartını yerine getirerek İşsizlik ödeneği aldığını belirterek, "Bu kısa süreli çalışmalar, artık İŞKUR tarafından SGK'ya bildirecek ve SGK'da çalışan denetleme çalışanları da bu kişilerin fiili ve gerçek çalışmalarını incelemekte. Yapılan denetlemede bunların sahte olduğu sonucuna varıldığında ise işsizlik ödeneği kesilerek, evrakta sahtecilikte suçundan da savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca sahte sigortalı işçi gösteren işverenler de hem idari para cezası hem de devletten alınan teşvikleri de riske edebilirler" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İsa Karakaş İŞKUR Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title