Haberler

İran, teknik arızayı gerekçe göstererek 10 günlüğüne Türkiye'ye doğal gaz akışını kesti

Güncelleme:

İran Milli Gaz Şirketi (NIGC), teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğal gaz akışını 10 gün boyunca durdurdu. Akışın, 17 Ocak itibariyle azaltıldığı öğrenildi.

İran Milli Gaz Şirketi, (NIGC) teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğal gaz arzını 10 gün süreyle durdurdu.

17 OCAK'TA AZALMAYA BAŞLADI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) duyurusuna göre, NIGC tarafından Türkiye'ye sağlanan gazın teslimat basıncı ve miktarı 17 Ocak itibarıyla azalmaya başladı ve doğal gaz alımı günlük kontrat miktarının yaklaşık üçte biri seviyesine kadar düştü.

TEKNİK ARIZA GEREKÇE GÖSTERİLDİ

NIGC tarafından BOTAŞ'a yapılan bildirimde, teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, Gürbulak noktasından Türkiye'ye doğal gaz arzının mücbir sebepten dolayı 20 Ocak 2022 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İran Haberler

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500

Yorumlar (8)

Demir Acer :

lan iran ile ticaret yapan akepe molla asigi parti

26
56
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Acemler dünyada guvenilecek insan snifinda olmayan kişilerdir. İşleri güçleri hep film ve fırıldak olan bu devlete dersini verecek devlette yok ne yazık ki. Mecburen bekleyeceğiz el mahkum. Ağanın pardon Yezid'in insanlık anlayışı bu.

36
15
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

AHA YARIN ZAM GELİR ŞİMDİ STOKLASAK BİRAZ :)

31
6
yanıtYanıtla
Mustafa Usta:

Iran her sene bunu yapıyor...Gerekçesi de ilk önce halkımı düşünürüm diyor..Bunlara hicbir zaman güvenilmez.. Her zaman sipan arkanda olacak...

27
7
yanıtYanıtla
Koparan:

Akp'nin ne alakasi var, iranin gazı kesmesinde,beton beyin. Bir anlasma yapılmış ben parasinı ödüyorum,sen neden anlasmaya uymuyorsun? Arayan buluyor, Kara denizde.Beton beyin 1936 dan beri Batman petrol fiskirıyor neden cıkarmadın? uzerini orten beton zihniyet degilmı..?Dünya lideri bu yıl kazmayi vurdu. Sorun şu; Milli olamamak..İşinize gel miyorsa yunan aha surada, iran aha burada. Dünya; Türk Oglu Türk Lidere imrenirken ; dudak bükmek mickotakisliktir.Dunya Iranla ticaret yapıyor.

11
16
yanıtYanıtla
taner ipek:

Şöyle alakası var bak; antlaşmalar iki devlet arasında bizim devletimiz hükümet anlamında AKP tarafından yönetiliyor iranın tutumu hükümet in yürüttüğü politikalar dahilinde ve dünya irfanla ticaret yapıyorken sence amerikanın enerji kaynaklarını kesmekle ilgili bir dedikodu yaymaya dahi cesaret edebilir mi biz dünyanın şamar oğlanı mıyız dünya nın imrenme şekli krallık endamında yönetiliyor olmamız olmasın

yanıt2
yanıt3
Orcun Yazicioglu:

karadenizde bol bol doğalgaz var zaten ne olacak ki? :D

6
6
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

burada sorulacak tek soru şu; yarın için ne gibi planlarımız var. bilen söylesin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title