Haberler

Instagram'ın açığını bulan lise öğrencilerine şaka gibi ödül

Güncelleme:

Sosyal medya platformu Instagram'ın reklam açığını bulan lise öğrencileri, aldıkları 5 dolarlık ödülle şoke oldu. Daha önce de 2 kez Instagram'ın açığını bulduğu için 750 ve 50 dolar ile ödüllendirilen gençler, her seferinde ödül miktarından bir sıfır atıldığını söyledi.

İstanbul'da yaşayan Arda Kılıç ve Mert Ergün Instagram'da kendi mobil uygulamalarının reklamını vermek için gezerken bir açık fark ettiler. Instagram'da ki sponsorlu reklamları herhangi bir kart bilgisi girmeden ve herhangi bir sözleşmeye onay vermeden ucu açık bir şekilde istedikleri miktarda reklam verebildiklerini fark ettiler. Bunun üzerine Instagram'a bilgi maili atan öğrencilere sosyal medya platformundan gelen yanıt ise 5 dolar ile ödüllendirileceklerini belirten bir cevap oldu. Bundan önce 2 farklı açık daha bulan öğrenciler ilk buldukları açıkta Instagram'dan 750 dolar, ikinci buldukları açıkta 50 dolar ödül alacakları söylendi.

"KÖTÜ NİYETLİ FİRMALAR AÇIĞI BULSA INSTAGRAM ZARARA GİREBİLİRDİ"

Sosyal medya platformundaki buldukları açığı anlatan ve kötü niyetli insanların eline geçmemesi için geri bildirim yaptığını belirten Arda Kılıç, "Arkadaşımla Instagram'da bulmuş olduğumuz açık ile Instagram'da ki sponsorlu reklamları herhangi bir kart bilgisi girmeden ve herhangi bir sözleşmeye onay vermeden ucu açık bir şekilde istediğimiz miktarlarda reklam verebildiğimizi fark ettik. Bu açığa arkadaşım ile her zamanki gibi Instagram'a mobil uygulamamızın reklamını verirken denk geldik. Böylesine bir açık eğer kötü amaçlı firmaların veya şahısların eline geçmiş olsaydı kendilerine veya kurumlarına istedikleri miktarlarda reklam verebilerek bu açıktan faydalanabileceklerdi. Yani Instagram'a hiçbir şekilde ücret ödemeden hem kurumlarını hem de kendi reklamlarını vererek Instagram'ı büyük bir zarara sokabileceklerdi" dedi.

"HER BULDUĞUMUZ AÇIKTA ÖDÜLDEN BİR '0' SİLİNDİ"

Her buldukları açıkta ödülün daha da azaltılarak kendilerine sunulduğunu bahseden Mert Ergün, "Bu açığı fark ettiğimizde arkadaşımla direk Instagram'a bildirdik ve bize açığı daha detaylı anlatmamız dahilin de 5 dolar ile ödüllendireceklerini söylediler, bu açığın kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi ve fark edilmemesi için açığı detaylı olarak anlattık. İlk bulduğumuz açıkta 750 dolar gibi bir ödül teklifi sunuldu. Bir sonraki bulduğumuz farklı açık için bize 50 dolar gibi komik bir rakam teklif eden instagram bu sefer bulduğumuz açık için ise bize 5 dolar gibi bir ödül teklifinde bulundu. Sanırsam her bulduğumuz açıkta bir önceki bulduğumuz açığın ödül teklifinin sonundan bir 0 silerek devam edecekler. Bu işi para için yapmıyoruz fakat instagram gibi dev bir platformun böylesine büyük açıklar verip bizlere sunduğu ödüller bizleri sadece güldürmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Instagram İstanbul Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (9)

Medya:

Beyinsizler sizi istagramın insanları sömürmesinde bir katkıda siz verin.sizde bu çarka destek olun 5 dolarlık vitamin alında belki beyniniz çalışır

18
0
yanıtYanıtla
TR:

Bunlar kendini yazılımcı olarak tanıtan 2 müptezeldir. Instagramda takipçi kasmaktan başka amaçları yok. 2 satır kod yazamazlar. Buldukları açıkları herkes karıştırarak bulabilir çünkü kullanarak deneyerek bakıyorlar başka yaptıkları bir şey yok.

17
1
yanıtYanıtla
Rica:

Gelen parayla Allah aşkına gidin bir saçlarınızı kestirin

9
3
yanıtYanıtla
de:

Her defasında bir sıfır siliniyorsa, aynen dikkat edin, bir sonrakinde ücretsiz reklam verebildiğiniz için siz borçlu çıkacaksınız :)

5
0
yanıtYanıtla
gerçekler:

Boş beleş işlerle bir yere geleciğinizimi sanıyorsunuz ? Bırakın böyle şeyleri bide ödül bekliyorlarmış mış mış

5
0
yanıtYanıtla
emre:

iyi halt ettiniz. zaten o açığı biz kullanıyorduk 1 sene önce bulduk şimdi 5 doları bozdurun bozdurun harcayın. enayiler bizimde ekmeğimize taş koydunuz

2
2
yanıtYanıtla
Ziyaa:

Bir daha bulursaniz kendiniz kullanin acigi :)

3
1
yanıtYanıtla
Erişoğulları:

Bı arkadaşları iyi tanırım bunlar müptezeldir. Vekesinlikle uyduruyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
bundan sonra:

olacaklara karışmayın siz de. bulun açığı verin ayarı hadi bakim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title