Haberler

İGSAŞ, Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Listesinde Yükseldi

Güncelleme:

İGSAŞ, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde üç sıra birden ilerleyerek 87'nci oldu. Şirket, gübre sektöründe en çok satış yapan şirketler arasında yer alıyor ve yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

İstanbul Gübre Sanayi (İGSAŞ), İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde üç sıra birden ilerleyerek 87'nci oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yıldızlar Yatırım Holding bünyesinde gübre sektöründe faaliyetlerini sürdüren İGSAŞ, İSO tarafından açıklanan ve Türkiye'nin en büyük sanayi şirketlerinin performansını gösteren ISO 500 2022 listesinde üç sıra birden yükselerek 87'nciliğe çıktı.

50 yılı aşan geçmişinde Türkiye sanayisine ve tarımına katkı sağlamak için üretim ve yatırımlarına devam eden İGSAŞ, bir önceki yıl "100'ler Kulübü" arasına girerek önemli bir başarıyla imza atmıştı. Şirket, aynı başarısını geçen yıl da sürdürdü ve 87'nci sıraya yükseldi.

İGSAŞ, net satışlar sıralamasında ise benzer bir başarıya imza atarak 52'nci sıradan 48'inci sırada yer buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, dünya ekonomisinin Kovid-19 salgını, jeopolitik gerilimler, yüksek enflasyon gibi sorunlar yaşadığı bir yıl da büyük bir başarıya imza attıklarını bildirdi.

"ISO 500 listesindeki yerlerinin, tüm zorluklara karşın istikrarlı büyümelerinin sürdürdükleri en önemli gösterge olduğunu belirten Ünal, "Zor zamanlarda da çiftçimizin yanında olduk, en doğru ürünü en doğru şekilde kullanarak verimlerini artırmalarını sağlamaya çalıştık. Bu çabalarımızın karşılığını da istikrarlı bir şekilde büyüyerek alıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında böylesi bir başarıya imza atmaktan büyük gurur duyuyoruz. Tüm iş arkadaşlarıma, paydaşlarımıza ve bize her zaman güvenen çiftçilerimize bir kez daha teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kocaeli, Samsun, Kütahya ve Hatay'da yeni tesisler kuruluyor

Ünal, İGSAŞ'ın bu yıl yeni yatırımlara başladığını, Türkiye'nin tarımı ve sanayisi için çok önemli ürün gruplarında kapasite artırımı yapacaklarını ve tesislerinin devreye girdiğinde ülkenin ithal etmek zorunda kaldığı bazı ürünleri ikame ederek yurt dışına döviz çıkışını azaltacaklarını aktardı.

Kocaeli'de yapacakları üre yatırımlarıyla yılda 560 bin ton olan üretim kapasitelerine 630 bin ton daha ekleyeceklerini bildiren Ünal, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin tek üre üreticisi olarak bu alandaki pazar payını ikiye katlayıp yüzde 30'a çıkararak, yılda 500 milyon dolarlık ithalatı ikame etmiş olacağız. Bir diğer yatırımımız ise amonyak tesisi kapasitesine yıllık 400 bin ton eklemek olacak. Ayrıca Kütahya ve Samsun'da da yeni yatırımların hazırlıklarını sürdürüyoruz. Samsun'da 220 bin tonluk organomineral ve kompoze gübre tesisimiz, 2024 başında devreye girecek.

Kütahya'da şu anda Türkiye'de üretilmeyen farklı, katma değeri yüksek bir gübre üretmeyi hedefliyoruz. Son yatırımız ise deprem bölgesinin yeniden kalkınmasına destek olmak için alındı. İskenderun'da 250 bin ton kapasiteli kompoze gübre tesisi kuracağız. Burada da yasal süreçler bitmek üzere, bu yıl içinde inşaata, gelecek yıl da üretime başlamayı hedefliyoruz. Tüm bu yatırımlarımız devreye alındığında Türkiye'nin en büyük gübre üreticisi olacağız. Gelecek yıl sonunda üretime başlamayı planlıyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İgsaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title