Haberler

Hürkuş HYEU'nun Tip Sertifikası çalışmaları tamamlandı

Güncelleme:

Hürkuş'un yeni askeri varyantı "hava yer entegrasyon uçağının" (HYEU) Tip Sertifikası çalışmaları tamamlandı.

Hürkuş'un yeni askeri varyantı "hava yer entegrasyon uçağının" (HYEU) Tip Sertifikası çalışmaları tamamlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii İcra Komitesi ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uhdesinde başlatılan Hürkuş Projesi, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının desteğiyle gelişimini sürdürüyor. Projeyle Hava Kuvvetleri Komutanlığının temel ve gelişmiş yeni nesil turboprop eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Türkiye'nin sivil anlamda Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı sertifikalı ilk milli uçağı Hürkuş'un yeni askeri varyantı Hürkuş HYEU için Tip Sertifikası çalışmalarında sona gelindi.

Sertifika çalışmaları kapsamında ilgili tüm faaliyetlerin tamamlandığına işaret eden belge olan Tip Sertifikası tanımlanırken 540 saat uçuş gerçekleştirildi, binlerce saat yer ve laboratuvar testi yapıldı, toplamda 1138 adet gereksinim tamamlandı.

Gerekli tüm emniyet doğrulama faaliyetlerinin tamamlanmasıyla TUSAŞ, benzer askeri havacılık firmaları gibi ilk defa kendi belgesini yayınlayabilme başarısını gösterdi. Böylece Hürkuş HYEU'nun uçuşa elverişliliği de belgelenmiş oldu.

Bu kapsamda, milli aviyonik süit giydirilen yeni Hürkuş konfigürasyonuna yönelik önemli bir kilometre taşı daha aşılmış oldu.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Ülkemiz artık kendi sertifikasını uluslararası otoritelerin kabul ettiği kriterlerde yayınlama kabiliyetine erişmiş oldu. Bu kabiliyeti dünyada gerçekleştirebilecek az sayıda ülke arasında yer almaktan mutluyuz. Hürkuş ile başladığımız bu çalışmamızı ilerleyen dönemlerde diğer hava araçlarımız için de gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milli havacılık endüstrimize güç katmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title