Haberler

Kira gelir beyannameleri için başvuru süresi uzatıldı

Güncelleme:

Gelir İdaresi Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak 1 Nisan'da sona ermesi beklenen 2023 yılı kira gelir beyannamesi başvurularının 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldığını bildirdi.

Gayrimenkul sahibi olanların gelir beyanı dönemiyle ilgili başvuru süresinde değişiklik yapıldı. Konut ve iş yerinden kira geliri elde edenlerin yakından takip ettiği konuyla ilgili 1 Nisan'da sona erecek beyanname başvurusu süresi 5 Nisan'a uzatıldı.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), internet sitesinden yıllık gelir vergisiyle ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Beyannamelerin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannameler ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar ödenebileceği belirtildi.

1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimler, 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebilecek.

Elektronik defter uygulamasına dahil olanlar tarafından, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları" da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ekaf paseh:

para yok para

13
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title