Haberler

Faiz tek haneye indi, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sonraki hedef için talimat verdi

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faizi tek haneye indirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir sonraki hedef için kurmaylarına talimat verdi. Buna göre Erdoğan'ın ekonomi kurmayları, önümüzdeki ocak ve şubat aylarına düşük enflasyonla girilmesi için çalışacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2020'den bu yana ilk kez faizi tek haneye indirdi. Karar metninde TCMB, mevcut politika faizinin yeterli düzeyde olduğunu, faiz indirim döngüsünün bitirilmesine karar verildiğini belirtti.

KOLLAR YENİ TALİMAT İÇİN SIVANDI

Merkez Bankası'nın faizi tek haneye indirmesinin ardından sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni talimatına geldi. Ekonomi kurmaylarına kesin olarak direktif veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ocak ve şubat ayları içerisinde enflasyonda düşüş yaşanması için tüm çalışmaların yapılmasını istediği belirtildi.

Faiz tek haneye indi, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sonraki hedef için talimat verdi

"SIRA ENFLASYONA GELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada da konuyu bir kez daha dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizde tek haneliye indik mi, indik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Ve bundan sonra da bu böyle devam edecek. İşte 'Enflasyon şöyle böyle...' Merak etmeyin o da inecek. Bizim için önce faizdi ve faizi bu noktada tek haneye indirdik. Şimdi buradan yatırımcılara sesleniyorum, diyorum ki 'Bak hep size söyledim, gelin başta kamu bankaları olmak üzere size, ama dikkat, yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Ve yatırım kredisiyle hedefimiz nedir? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Durmak yok, yola devam bu kadar" dedi.

BAKAN NEBATİ DE OCAK AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Nebati, enflasyonda yeni yılın ilk aylarıyla birlikte düşüş görüleceğini dile getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

500

Yorumlar (27)

Ysf thr:

Biz sana inanıyoruz reis. Akdeniz'de veya Karadeniz'de yüklü miktarda petrol ve doğalgaz çıkması durumunda seçimin kaderi değişecektir. Biz senden razıyız ama şu ak kadrolardan razı değiliz. Oralara da bir el atsan 2023 seçimini alırsın. Zaten muhalefet şimdiden kendi topuğuna sıkmaya başladı

70
170
yanıtYanıtla
Unal Kula:

Tek haneye indi güzel de neden banka faizleri hala 2 ler de

164
9
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

Kağıt üstünde enflasyonu da tek haneye indirirler 2 ayda...

156
11
yanıtYanıtla
Ysf thr:

HDP üç bakanlık alacağına biz açlıktan ölelim daha iyi. CHP ile HDP işi pişirmişler, anlaşmışlar bile. Benim başım gideceğine kolum gitsin. Reis seninleyiz. Bu ülke satılık değil,

35
119
yanıtYanıtla
Anastanaupulos :

Anlamadığım nokta şu, Tarihte görülmemiş bişey, gören varsa yazsın. Neden politika faizleri düşerken, tam tersi şekilde banka kredi faizleri yükseliyor Bu işte bir terslik Yok mu?

130
7
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Faiz tek haneli olunca helal olur. Yani nas tek hane için geçerli değil

125
11
yanıtYanıtla
murat.murat:

Hayaller Hayaller.....

121
11
yanıtYanıtla
ERKAN :

evet bankalar devletten tek haneli faizle para alıp 2 haneli faizle bize veriyor. bankacıları ihya ettiniz bizi değil

119
9
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Piyasaları belirleyen Petrol ve GAZ fiyatları. Uluslarası piyasalarrda bu iki Petrol-Gaz, ucuzlamadan işimiz zor. Bu hükümet elektrik için nükleer tesis ve Barajlar GES ler inşaa ediyor. bu yatırımlar icraata geçtiğinde o zaman güçlü ekonomi olacak. ama birileri karşı

25
91
yanıtYanıtla
ERKAN :

niye karşı hiç düşündün mü? en ufak bir sızıntıda nasıl bir çevre felaketine sebep olduğunu düşündün mü?

yanıt46
yanıt21
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title