Haberler

Ev baklavasını tercih edenler pazar alışverişinde

Güncelleme:

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ev yapımı baklavayı tercih eden bazı vatandaşlar, gerekli malzemeleri almak için alışverişe çıktı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ev yapımı baklavayı tercih eden bazı vatandaşlar, gerekli malzemeleri almak için alışverişe çıktı.

Vatandaşlar, aileleri ve ziyarete gelecek olan misafirleri için hazırlıklara başladı. Bayram dendiğinde akla gelen tatlılardan baklava için alışverişe çıkan bazı vatandaşlar fiyatları biraz yüksek buldu. Bunun için ünlü tatlıyı evinde yapmayı tercih edenler, tezgahlarda yerini alan ceviz, Antep fıstığı gibi ürünlere ilgi gösterdi. Ailesine ve gelecek olan misafirlerine ikram etmek için alışverişe çıkan Ayşe Kutlu, gerekli malzemelerin fiyatlarını biraz pahalı bulmasına rağmen ev baklavasını yapacağını söyledi. Hazır baklavaları içeresinde glikoz olma ihtimalinden dolayı tercih etmediğini ifade eden Kutlu, "Baklava yapmak için ceviz aldık. Dolma yaptık, et yapacağız. Ben evde baklava yapmayı tercih ediyorum, çünkü hazır satılan bazı baklavaların içinde şeker yerine glikoz var. Bu ürünlere güvenemiyoruz ve ertesi gün de şekerleniyor. Baklavanın ham maddeleri biraz pahalı. Bir kilo ceviz aldım ondan da ancak 1 tepsi baklava çıkar. Ama yine de daha doğal olsun diye ev baklavası yapacağım. Seviyoruz biz ev baklavasını" diye konuştu.

Ceviz, fıstık gibi kuruyemiş satışı yapan Murat Çakmak, bayrama az bir süre kalmasına rağmen satışlarının az olduğunu ifade etti. Çakmak, "Ceviz, nişasta gibi ürünler baklavanın öz maddeleri. Normalde bunlar çok gidiyordu. Vatandaşların ekonomik durumu sıkışık olduğu için talep yok. Normalde pazar dolu olurdu, şimdi ise az. Hayat pahalılığı bunun en büyük etkeni. Fiyatların geçen seneden çokta farkı yok" diyerek satışlarını anlattı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title