Haberler

Etiketli Hamburger Dönemi Başlıyor

Mcdonald's Genel Müdürü Sadi Fansa, Mcdonald's Ürün Paketleri Üzerinde Bundan Sonra Beslenme Bilgilerinin Yer Alacağını Belirtti.

McDonald's Genel Müdürü Sadi Fansa, McDonald's ürün paketleri üzerinde bundan sonra beslenme bilgilerinin yer alacağını belirtti.

Fansa McDonald's ürünleri ile ilgili beslenme bilgilerinin ürün paketleri üzerinde de yer almaya başlaması dolayısıyla düzenlenen  toplantıda konuştu. Fansa, geçen yıl başta Avrupa olmak üzere 41 ülkede bu uygulamaya başlandığını, bu yıl ise Türkiye dahil 3 ülkede uygulamaya geçeceğini söyledi.

Sadi Fansa ambalaj üzerinde yayınlanacak tabloda, paket içindeki ürün ile ilgili  enerji, protein, yağ, karbonhidrat ve sodyum değeri ve bu değerlerin, bir

insanın günlük ihtiyacının yüzde kaçını karşıladığının da gösterileceğini belirtti.

Fansa, Türkiye'deki McDonald's restoranlarında yıllık kırmızı et  tüketiminin bin 700-bin 800 ton, patates tüketiminin de 5 bin 500 ton  olduğunu belirterek en çok satan ürünlerinin "big mag menü" ve patates olduğunu, bu ürünlerin Mc Donald’s’ın amiralleri olduğunu söyledi.

Sadi Fansa, geçen yıl 105 milyon dolar olan cirolarının bu yıl 150  milyon dolara ulaşacağını da bildirdi.

Aynı toplantıda konuşan Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, gıda sektörünün, özellikle Türkiye’de gelişmiş ülkelerin ulaştığı seviyenin çok altında

olduğunu, sektörün yüzde 90’ının kayıt dışı ve merdiven altı üretim yaptığını belirtti.

Özilhan, McDonald's zincirlerine bu yıl 11 restoran eklediklerini ve yıl sonuna kadar 6 restoranın  daha hizmete gireceğini belirtti. Bu ay Adapazarı'nda

ilk restoranlarını açacaklarından da bahseden Özilhan toplam restoran sayılarını yıl sonunda 106'ya ulaştıracaklarını söyledi. Önümüzdeki yıl ise 14 yeni

restoran açmayı hadeflediklerini bildirdi.

ALPHA BANK İLE ARTIK GÖRÜŞMÜYORUZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özilhan, Alternatifbank'ın Yunan Alpha Bank ile ortaklık işleminin BDDK  tarafından onaylanmadığını ve Alpha Bank ile ilişkilerinin bittiğini  hatırlattı.

Gelecekle ilgili şu anda gündemlerinde herhangi bir şey bulunmadığını  ifade eden Özilhan, “Gelenler, konuşanlar, soranlar var ama hiç  kimseyle görüşmüyoruz. Dolayısıyla grup olarak tekrar bir daha  politikamızı tartışıp, konuşup, irdeleyip ondan sonra ne yapacağımızın  kararını vereceğiz” diye konuştu.

Özilhan, “Alpha Bank ile görüşme yok mu?” sorusu üzerine, “Bitti.  Çünkü BDDK reddetti. Dolayısıyla da herhangi bir görüşmemiz yok. Hiç  kimseyle görüşmüyoruz” dedi.

BDDK'nın son karar organı olduğunu ve kabul etmediği takdirde de  söyleyecek herhangi bir durum bulunmadığını ifade eden Özilhan, şunları  kaydetti:

“Onlar bir randevu istediler. Tahmin ediyorum bir araya da gelip  konuştular yahut konuşacaklar. Ama bende de o konuda daha fazla bilgi  yok. Tabii Alpha Bank merak ediyor. Neticede Alpha Bank için önemli bir  karardı. 2 önemli rakibi Türkiye'de banka aldı yahut ortak oldu.  Dolayısıyla onların da böyle bir düşüncesi vardı ama gerçekleşmedi.  Dolayısıyla bu konuda BDDK'dan bir bilgi almak paralelinde bir görüşme  talepleri vardı. Oldu mu, olmadı mı, ben de bilmiyorum. (Alpha Bank  görüşme için BDDK'ya) müracaat ettiler. Sonucun değişeceğini tahmin  etmiyorum.”

Özilhan, “Neden böyle oldu?” sorusu üzerine de, “Meraklarından...”  dedi.

        

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title