Haberler

Erzurum'da 1300 çiftçiye 652 ton buğday tohumu dağıtıldı

Güncelleme:

Erzurum'da tarım arazilerinin etkin kullanılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında 1300 çiftçiye 652 ton buğday tohumu dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan yetkililer, tarımın önemine vurgu yaparak ülkenin gıda güvenliğini sağlamak için desteklerin devam edeceğini belirtti.

Çiftçilere buğday tohumu dağıtıldı

ERZURUM - Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" çerçevesinde çiftçilere tohumluk buğday dağıttı.

Tohum dağıtımı çerçevesinde Palandöken Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nde bir tören yapıldı. 2024 yılı üretimi için 26 bin dekar alanda ekilmek üzere 652 ton güzlük buğday temini gerçekleştirilecek. Bayraktar 2000 çeşidi olan buğdayın Erzurum'daki bin 300 çiftçiye ulaştırılması hedefleniyor.

Törende yöre çiftçilerinden Lütfü Laç, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar birer konuşma yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Erzurum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title