Haberler

Erdoğan "Uçaklar boş gidip gelirse size yakışmaz" demişti! Rize-Artvin Havalimanı'nı 1 haftada 8 bin 750 yolcu kullandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışında "Bu uçakların boş gidip gelmesi ne Rizeli'ye ne Artvinli'ye yakışır. Bu uçaklar doldurulmalı ki gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin" dediği Rize-Artvin Havalimanı'nı bir haftada 8 bin 750 yolcu kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla hizmete açıldı.

"UÇAKLARIN BOŞ OLMASI NE RİZELİYE NE ARTVİNLİYE YAKIŞIR"

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçakların boş gidip gelmesi ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Bu uçaklar doldurulmalı ki gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin. Artık Rize'de, Artvin'de türküler ayrılık değil, kavuşma üzerine söylenecek. Rize'ye 25 milyar TL tutarında yatırım yaptık" demişti.

BİR HAFTADA 8 BİN 750 YOLCU UÇTU

Tüm gözler açılışının ardından havalimanına çevrilmişken bir haftalık yolcu bilgisi ortaya çıktı. Buna göre Rize-Artvin Havalimanı'nı 8 bin 750 yolcu kullandı. Havalimanından günde 3 kez İstanbul Havalimanı'na, 1 kez Ankara Havalimanı'na ve 1 kez de Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidiş-geliş seferi yapılıyor.

Erdoğan 'Uçaklar boş gidip gelirse size yakışmaz' demişti! Rize-Artvin Havalimanı'nı 1 haftada 8 bin 750 yolcu kullandı

"HAFTADA BİR GİDİP GELMEMİZ LAZIM ARTIK"

İstanbul Havalimanından Rize'ye gelen Şeref Kaya isimli yolcu "Havalimanı çok güzel olmuş. Rize'ye hem çay toplamak için geldik hem gezmek için. Haftada bir gidip gelmemiz lazım artık. Memleketimiz olduğu için uçaklar boş gitmesin boş gelmesin. Ondan dolayı çok gidip gelmemiz lazım. Yıllık ve haftalık biletler almamız lazım" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

Hakan Saglam:

Keske okul yurt koy enstitusu yapilsaydi o paraya

606
353
yanıtYanıtla
Osman Ulu:

Bunlar iyice boş yapmaya başladı. Rize Artvin arası 160 km uçağa ne gerek var? Bide adam otobüsle gitse 2,5 saatte yetişecek 100 lira ödeyecek uçakla gitse 15 dakikada yetişecek bunun için de 400-500 lira ödeyecek. Çok saçma bir proje bu iki mesafe için uçak seferi yapmak çok gereksiz

141
123
yanıtYanıtla
Selİm Yilmaz:

Rize Artvin arası yada Artvin Rize arası bir uçak yok havalimanının adı o.Bunu anlatabileceğini bile sanmıyorum.Buraya bu yazıyı bile yazmam külliyen kelime israfı.(Projeyi desteklediğim den değil yada desteklemediğimden de değil)

yanıt41
yanıt6
Burak Ergül:

Rize artvin havaalanı demek iki şehrin ortasında bulunan ortak havaalanı demek . Hem açılışı takip etmemişsin hemde haberleri okuyup anlayamıyorsun bide yanlış eleştiri yapıyorsun . Yanlış eleştiri iktidar besler .

yanıt38
yanıt4
Shef :

Kardeş, uçak Rize Artvin arasında gidip gelsin diye yapılmamış zaten, ortak kullanım için iki şehir adı geçiyor. haberi okusan zaten yazıyor, 3 kere İstanbul'a bir kere de Ankara'ya diye... Beğenenler neyi beğenmiş onu anlamadım. Demek haber okunmadan tıklanıyor twitter gibi...

yanıt2
yanıt1
Metin Yalcin:

Akıl sağlığını kontrol ettir, Eğer yüksek ilkokul 2. sınıf terk değilsen ..

yanıt1
yanıt0
Ahmet TAŞDELEN:

Osman bey havalimanı Artvin ve Rize için ortak diye biliyorum

yanıt1
yanıt1
Burak Ergül:

Hedef yılda 3 milyon ayda 250 bin günde 8 bindi şuan haftada 8 bin . Şuanda 4 bin günlük olsaydı 5 sene sonra hedefe varılırdı . Demekki bu hedefler orta vadede bile değil 20-25 sene sonraki çok uzun vadedeki hedefler. O zaman açılışlarda böyle hedefleri söyleyip halkı gaza getirmeyin .

125
40
yanıtYanıtla
ayh:

ucak ile seyahat etmeyi bir kenara birak, Otobus yolculugu bile artik luks hale geldi.

137
14
yanıtYanıtla
Karener Ben:

Büyüksün reis

35
104
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title