Haberler

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükselmesini öngören kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Güncelleme:

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükselmesi ile Ramazan ve Kurban Bayramları'ndaki emekli ikramiyesini 2 bin TL öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Müjdeyi geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

En düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kanun teklifine göre en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükselecek ve iki bayramda da 2 bin TL'lik emekli ikramiyesi yatırılacak.

GEÇİCİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA SÜRESİ ARTIRILIYOR

Kanun teklifine göre ihtiyaç halinde kurumların geçici işçi çalıştırma süresi arttırılıyor. Geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar yükseltilebilecek. İdare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık hu sürenin belirlenmesinde yetkili olacak.

TABİP VE UZMAN TABİPLER İÇİN İLAVE ÖDEME

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılacak.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." demişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ NİSAN AYI İÇİNDE YATACAK

2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayram öncesi nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödeneceği öğrenildi. 2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecek. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecek.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

cemal arslan:

normal emeklilere haksızlık yapılıyor.bizim ne günahımız var

14
3
yanıtYanıtla
cemal arslan:

normal emekliye haksızlık yapılıyor

12
2
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Primlerini yüksekten ödeyen herşeyden mahrum yaşayarak yiyeceğinden içeceğinden giyeceğinden kısarak yıllarca hakkıyla zamanında ödemiş diğer emeklilere neden zam yapılmadı yada yapılmıyor bunaltıcı enflasyona rağmen ?

7
0
yanıtYanıtla
Faruk Can:

insanları niye ayrıştırıyorsunuz yapıyorsan herkse aynı zammı ver neden diğer insanların haklarını gasp ediyorsunuz düşük pirim yatırmış vatandaşla aynı maşı alıyoruz bu olacak iş mi şimdi inadına bay kemale vereceğiz inadına

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title