Haberler

Emekliye trende yüzde 10 indirim uygulaması başladı

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu gece yarısı itibarıyla emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini duyurdu. İndirimin yıl boyunca geçerli olacağını duyuran Uraloğlu, yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde uygulanacak indirimden faydalanmak için sadece emekli olduğunu gösteren belgenin yeterli olacağını ifade etti.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.

EMEKLİLERE TREN BİLETLERİNDE YÜZDE 10 İNDİRİM

Bakan Uraloğlu, "Emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz." sözleri ile müjdeyi duyurdu.

Bu gece başlıyor: Emekliye trende yüzde 10 indirimUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

EMEKLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN BELGE YETERLİ OLACAK

Bu gece yarısından itibaren emeklilere yönelik uygulanmaya başlayacak olan yüzde 10 indirimden faydalanmak için e-devlet üzerinden veya bir resmi kurumdan alınacak emekli olunduğunu gösteren belge yeterli olacak. Söz konusu indirim tüm emeklileri kapsarken, yıl boyunca geçerli olacak.

BAYRAMDA TRENLERE EK SEFER

Uraloğlu ayrıca, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemlerin alındığını da söyledi. Bakan Uraloğlu açıklamasında, bayram tatili ve okullardaki ara tatili kapsayan 5 -15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite artışına gidildiğini belirtti. Uraloğlu, "Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan'dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu gece başlıyor: Emekliye trende yüzde 10 indirim

Öte yandan ek seferlerle birlikte günlük karşılıklı sefer sayısı, Ankara-İstanbul hattında 13'ten 14'e, Konya-İstanbul hattında 4'ten 5'e yükselecek. Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günlerine ek olarak cumartesi için de sefer konulacak. Yüksek hızlı trenlerdeki yeni seferler tatil dönemi sonrasında da devam edecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ulaşım Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (109)

Damla Sengul:

yüzde 10 çok olmuş yüzde 1 yapsaydınız indirimi.

746
33
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

emeklileri o kadar düşünüyorlarsa indirim yerine insana yaraşır bir maaş versinler

yanıt548
yanıt20
Harun EROĞLU:

Ooo tamam 10 bin tl maaş ile Türkiye turu yapılır. İyikin % 10 indirim olmuş, yoksa nasıl gezecektik Ülkeyi

575
21
yanıtYanıtla
Cafer KILIÇ:

Emekli yaşadı

349
18
yanıtYanıtla
İlhan bal:

Ben ülkeyi yönetiyor olsaydım yaşlı emekli olsun olmasın ücretsiz yapardım

294
41
yanıtYanıtla
Emre Alemdar:

65 yaş üstü e olanların her tür seyahat aracına ücretsiz bedava binmesi lazım uçak tren dahil Sadece emekli diye ayırmak olmaz Biraz adaletli olun..

166
47
yanıtYanıtla
Haydar :

Ücretsiz tabut var, istediğin yere kadar bedava

yanıt153
yanıt15
Can Kutlu:

Bedava olayının komple kaldırılması ve yasaklanması (şehit- gazileri ana, baba, eş ve çocukları, engelliler ve 5 yaş ve altı çocuklar hariç) gerekli. Otobüse biniyorum, arkamdan binenlerin alayı ücretsiz. Nedir bu saçmalık? açıkladığım özel kesim hariç herkes temsili olarak 1,2,5 TL gibi bir ücret ödemeli. Bütün yükü çalışanın sırtına yüklemek adaletsizlik. Ama en doğrusu vergi verilerek ücreti peşin ödenen hizmetten ücretsiz yararlanmaktır. Anlayanlar anladı bu yorumu.

yanıt48
yanıt9
Allahın Kulu:

Kardeşim yazıyorsunuzda önce halk iktidarın umurunda mı? bunu bir düşünmek lazım. AÇIK VE NET HALK ADAMLARIN UMURUNDA DEĞİL! Bana dokunmayan yılan bin yaşasın vaziyetindeler. O yüzden boşuna şu olmalı bu olmalı yazıp kendinizi yormayın... Enayi gibi oyunuzu verip bunların saltanatının sürmesini seyredin...

yanıt23
yanıt1
Perwer:

Emekli kesimi bencil ve kendisinden başkasını düşünmez. O nedenle de hak ettikleri kadar maaş alıyorlar.

yanıt9
yanıt32
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title