Haberler

Ekonomide Şimşek ve Erkan etkisi! Borsada yabancı alımında son 10 yılın en uzun serisi gerçekleşti

Güncelleme:

Ekonominin dümenine Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan'ın geçmesiyle yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi arttı. Yabancıların Türkiye'den hisse senedi alımları son 10 yılın zirvesine çıkarken, son 8 haftada 1,8 milyar dolarlık alım gerçekleşti.

Yabancı yatırımcılar, hükümetin ortodoks ekonomi politikalarına dönme sözüne olan güvenin artmasıyla birlikte Türk hisse senetleri satın alımında on yılın en uzun serisini gerçekleştirdi. Son Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar geçen hafta net 179 milyon dolarlık yerel hisse senedi satın alarak üst üste sekizinci kez giriş yaptı. Bu, 2013'ten bu yana en uzun net yatırım serisi olarak kayda geçti.

8 HAFTADA 1,8 MİLYARLIK ALIM YAPTILAR

Yabancılar, böylece son 8 haftanın tamamında net alıcı pozisyonunda yer alırken, toplamda 1 milyar 788 milyon dolar dolarlık hisse senedi aldı. Sene başından bu yana toplam giriş ise nette 188 milyon dolar oldu. Takasbank verilerine göre, bu hafta Türk hisse senetlerindeki yabancı sahipliği, haziran başındaki rekor düşük seviye olan yüzde 27'den yüzde 30'a çıktı.

"YABANCI YATIRIMCI İYİMSER"

ABD'li finans ajansı Bloomberg de Borsa İstanbul'daki yabancı ilgisini kaleme aldı. Haberde iki eski Wall Street bankacısı olan Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine atanmasının ardından yeni umutların ortaya çıktığı belirtildi. Haberde, " Türkiye'nin yeni ekonomi ekibi defalarca kademeli yaklaşım vurgusu yapsa da, gerçekleşen sürekli girişler, yıllarca süren yabancı çıkışının ardından denizaşırı yatırımcıların daha iyimser olduğunu gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

HABERDE KÖRFEZ ZİYARETİ'NE DE YER VERİLDİ

Haberde ayrıca Erdoğan ve diğer üst düzey yetkililerin geçen ay yatırım çekmek amacıyla gerçekleştirdiği Körfez gezisi hatırlatılırken Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında toplam 50,7 milyar dolar değerinde Mutabakat Zaptı imzalandığı da belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Mehmet Şimşek Gaye Erkan Türkiye Finans Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (41)

Uzman Yorumcu:

gerekiyorsa yıllarca,günde tek bir öğün yeriz ama ülkeyi chp zihniyetine bırakmayız...

220
460
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Olur

yanıt1
yanıt0
Serhat durmaz :

Allah seni bildiği gibi yapsın illa chp mi olacak

yanıt1
yanıt1
taner ipek:

Mevzu aç kalmayla çözülecek olsa afrika ülkeleri sorunsuz olurdu hocam sanki

yanıt3
yanıt1
Sencer:

Bu ülke savaşta bile bu hale gelmedi ekonomi olarak halen kimse bu hükümeti savunma çabası içine girmesin geleceğiniz Araplara köle olmasın yeter

305
110
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Kimseye köle olmasın. Neden Araplar diyorsun? Avrupaya ABDye olabilir miyiz yani ?

yanıt1
yanıt0
SeyYah Saruhanli:

makarnacılar bu habere inandi :) ekmek arası makarna yemeye devam

222
60
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Bu ülkede bir tas hoşafla destan yazan onurlu dedelerin torunları yaşıyor, açlıktan hain ucuz basiretsiz insanlar korkar, senin için önceliğin karın tokluğu olsada, bazıları için öncelik vatandır....!!!!!!!!

yanıt52
yanıt257
sivri:

yürü git gerçekçiy miş denyo seni utanmadan hala baştakileri koruyor ağzın koktu açlıktan

yanıt107
yanıt38
SeyYah Saruhanli:

ÜLKENİN YENİ OYUNCULARI :) MAKARNALI EKMEKCİLERİN OYUNCULARI

217
64
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title