Haberler

Akaryakıtta zam fırtınası devam ediyor! LPG oto gazın fiyatı 48 kuruş artacak

Güncelleme:

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG oto gaza 48 kuruş zam bekleniyor. Fiyat artışının ardından LPG'nin litresi İstanbul'da 6.62 liradan, Ankara'da 6.55'e, İzmir'de ise 6.51'den satılacak.

Uluslararası piyasalarda fiyat artışı ve dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak akaryakıta üst üste zamlar gelmeye devam ediyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre, bu kez de LPG oto gazda bir fiyat artışı olacak. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye 48 kuruş zam bekleniyor.

PÜİS'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Uluslararası fiyat artışları ve dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak 02.11.2021 Salı gününden geçerli olmak üzere oto gaz grubunda 48 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Ancak artışın ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili karar üst makamlarca verilmektedir."

LPG OTO GAZIN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

48 kuruşluk zammın gerçekleşmesi durumunda İstanbul'da 6.14 liradan satılan oto gazın fiyatı 6.62'ye yükselecek. Oto gazın litresi Ankara'da 6.17'den 6.65'e, İzmir'de ise 6.03'ten 6.51'e çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Lpg Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

YOĞURTÇU :

OY FIRTINASINADA AZ KALDI ...

124
5
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Ver coşkuyu , ver yetkiyi , Temmuzda ekonomi şaha kalkacak , yaaa o değilde en sevmediğim nokta şu ; kardeşim övdüğünüz oy verdiğiniz bu hükümeti neden eleştirmeye gerek duymuyorsunuz iyi şeylerini överek konuşuyorlar ama hatalarını görmezden gelip herşey iyi diyorlar , ben hakkımı helal etmiyorum Allah var yukarda yedirmesin

120
8
yanıtYanıtla
Hakan Metehan:

Pandemi bizim ülkede yaşanmadımı yoksa.Amerikada almanyadada benzine zam geldi mesela.pandemi yüzünden dünyada ekonomiler daraldı

yanıt0
yanıt0
ERKAN :

minik zamcık

80
3
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Hep 50 liralık alanı neden etkilesin? Beni şahsen etkilemiyor fiyatı zaten çok düşük en az 10 lira olmalı.

39
40
yanıtYanıtla
ERKAN :

UMARIM ŞAKADIR YAZDIĞIN GERÇİ ŞAKA DEĞİLSE DAHA KOMİK

yanıt8
yanıt4
Ege Ege:

Avrupa Bizi Kıskanıyor Ekonomide Uçuyoruz Bence Gaz 25 TL. Motorin 30 TL. Benzin 35 TL. Olmalı Her 3 Ayda Bir Düzenli Olarak % Zam Yapılmalı Sonunda Herkes Tamamen Araç Kullanamayana Kadar Sıkı Tutunun Hedef 2053 Uçuyoruz :D

62
13
yanıtYanıtla
ferfer :

mini mini zamcık bunlar 10 litre alsa 5 lira eder nolacak yaaaa:)))

64
9
yanıtYanıtla
Orhan Erol:

bu zamlara ınad bu edıtore ınad oy verecegım sımdı oyu hak edıyor haklı

yanıt7
yanıt8
ferfer :

ver tabi kardeşim ya ver gitsin dahada fazlasını hak ediyoruz ver bende verecem zaten :)))

yanıt15
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title