Haberler

DSP'den asgari ücret önerisi: 3 bin 533 lira olsun

Güncelleme:

Demokratik Sol Parti, 2021 yılı asgari ücretinin 3 bin 533 lira olmasını önerdi. Ayrıca partiden yapılan açıklamada, asgari ücretle geçinen dar gelirli vatandaşlara bir defaya mahsus beslenme katkı bedeli olarak 1500 lira ek ödeme yapılması istendi.

Demokratik Sol Parti'den (DSP)yapılan yazılı açıklamada, Başkanlık Kurulu toplantısının Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Türkiye ve dünya gündemine ilişkin konuların masaya yatırıldığı toplantıda, partinin 2021 yılı taslak bütçesinin de görüşüldüğü belirtildi. 2020 yıl sonu enflasyonunun en az yüzde 11,88 olacağının öngörüldüğü, konunun gereksiz tartışmalarla dejenere edilmeden çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

"BİR DEFAYA MAHSUS BESLENME YARDIMI YAPILSIN"

Açıklamada, asgari ücretin 2021 yılı için 3 bin 533 lira olarak belirlenmesi gerektiği ve bu ücretle geçinen dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından bir defaya mahsus beslenme katkı bedeli olarak 1500 lira ek ödeme yapılmasının hakkaniyete uygun olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Aksakal Dsp Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title