Haberler

Çocukluktan başlayan eski para merakı koleksiyoncu yaptı

Güncelleme:

İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan Mehmet Zülküf Tamtekin, birçok ülkenin tedavülden kalkmış paralardan oluşan koleksiyonu görenlerin ilgisini çekiyor. Tamtekin, yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin olduğunu belirterek internet üzerinden al-sat yapıyor.

- Çocukluktan başlayan eski para merakı koleksiyoncu yaptı

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan Mehmet Zülküf Tamtekin, birçok ülkenin tedavülden kalkmış paralardan oluşan koleksiyonu görenlerin ilgisini çekiyor.

Çocukluktan gelen para koleksiyonu merakını restoran işletmeciliğinden emekli olduktan sonra tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı Kızlarağası Hanı'nda dükkan açarak işi haline getiren Mehmet Zülküf Tamtekin, hemen hemen her ülkenin kağıt ve demir para birimini bulunduruyor. Tamtekin, yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin olduğunu belirterek internet üzerinden al-sat yapıyor.

25 yıllık hobisi işi haline geldi

Hobisinin işi haline geldiği söyleyen Mehmet Zülküf Tamtekin, "Yaklaşık 25 senedir para koleksiyonu yapıyorum. İnternet üzerinden insanlarla iletişime geçerek koleksiyonumdaki eksik paraları da tamamlamaya çalışıyorum. Bu işi hem hobi hem de ticaret hedefli yapıyorum. Yurt dışından gelenler ve internet üzerinden satış yapanlar bizi sosyal medya hesaplarımızdan buluyor. Daha sonra anlaşırsak ticaretimizi yapıyoruz.

"150 adet bulunan 1948 yapımı 2 tane yarım kuruş sattım"

Hemen hemen her ülkenin para birimini bulundurduğunu dile getiren Tamtekin," Türkiye Cumhuriyeti ve yabancı yapımı para koleksiyonum var. Koleksiyonda demir ve kağıt paralarım bulunuyor. Piyasada sadece 150 adet üretilmiş 1948 yapımı 2 tane yarım kuruş sattım. Bu benim için ve koleksiyoncular için çok değerli bir durum. En değerli paralarım Osmanlı paraları, onların değerleri 10 ile 15 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title