Haberler

Savaş uzadıkça üslup sertleşiyor! Çin, Rusya için bütün G20 ülkelerine meydan okudu

Güncelleme:

Rusya'nın dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan ülkelerin dahil olduğu G20 grubundan çıkarılıp çıkarılmayacağı tartışılırken Çin'den sürpriz bir hamle geldi. Konuyla ilgili Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hiçbir G20 ülkesi Rusya'yı G20'nin dışında tutamaz" ifadeleri yer aldı.

Ukrayna işgalinin 28. gününde Rusya, birçok şehri bombalamaya devam ediyor. Savaş sürerken çok sayıda ülkeden de Rusya'ya peş peşe ağır yaptırımlar geliyor. Az sayıda ülke ise ya tarafını belli etmiyor ya da Belarus gibi Rusya'dan yana taraf tutuyor.

RUSYA'NIN G20'DEKİ YERİNE POLONYA GEÇMEK İSTİYOR

Rusya'nın sıradaki hedefinin Polonya olduğu iddia edilirken ortaya dikkat çeken bir iddia atıldı. Buna göre Polonya Salı günü ABD'li yetkililere Rusya'nın G20'deki yerine geçmeyi önerdi ve "olumlu yanıt" aldı.

"RUSYA, G20'NİN DIŞINDA TUTULAMAZ"

Gelişmeler tüm dünya tarafından dikkatle izlenirken Rusya'ya yakınlığıyla bilinen Çin'den yeni bir çıkış geldi. Konuyla ilgili Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hiçbir G20 ülkesi Rusya'yı G20'nin dışında tutamaz. G20 uluslararası bir ekonomik birlik, Rusya bu birliğin önemli bir parçası ve hiçbir üye ülkenin bir diğer ülkenin birlikten atmaya hakkı yoktur." ifadeleri yer aldı.

KIRIM'I İLHAK ETTİKTEN SONRA ATILMIŞTI

G20, iklim değişikliği ve kalkınma dahil olmak üzere küresel ekonomiyi etkileyen konularda eylemleri koordine etmeyi amaçlayan dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Rusya, 2000'lerde G8'e genişletilen G7'nin de bir parçasıydı ancak 2014'te Kırım'ı ilhak ettikten sonra gruptan atılmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Rusya Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (6)

vatandaş rıza:

Helal be Dost Müttefik budur işte Bizim bir tane dostumuz yok hatta bakıp beslediğimiz evimizi actıgımız suriyeliler bile meydan okuyor artık bize hic dostumuz kalmadı Böyle adamların yanında olmak onurdur

110
48
yanıtYanıtla
Melih Kılaç:

Ne yapacaktı abd ingiliz yılanlarına karşı putini yalnız mı bırakacaktı.Çünkü putinden sonra sıra Çine Türkiyeye ve İrana gelecek

109
33
yanıtYanıtla
Fakır:

nasıl olsa aynı şeyin sarısısınız zihniyetiniz aynı

56
50
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Rusya Türkiye İran Çin ABD nin hedefinde

6
5
yanıtYanıtla
DİKKAT :

Rusya'nın saldırganlığı yeni değil,, Çeçenistan Afganistan Gürcistan Kırım ve UKRAYNA Çin Rusya'yı destekliyor ve NATO,yu savaş ve saldırganlıkla suçluyor

0
0
yanıtYanıtla
DİKKAT :

İki DİKTATÖR ülkelerinde yaşayanlari esir olarak kullanıyor,, Bunlarda demokrasi insan hakları yoktur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title