Haberler

Burdur İnsuyu'nda Fasulye Hasadı Devam Ediyor

- Burdur İnsuyu'nda Fasulye hasadı devam ediyor Yıllık 24 Bin Ton Fasulye yetişen İnsuyun da Günlük 150 Ton üretim yapılıyor Türkiye'nin Yüzde 20 lik ihtiyacını karşılıyorBURDUR - Türkiye'nin fasulye ihtiyacının dönemsel olarak yüzde 20'sinin karşılandığı belirtilen Burdur'un İnsuyu...

- Burdur İnsuyu'nda Fasulye hasadı devam ediyor

Yıllık 24 Bin Ton Fasulye yetişen İnsuyun da Günlük 150 Ton üretim yapılıyor

Türkiye'nin Yüzde 20 lik ihtiyacını karşılıyor

BURDUR - Türkiye'nin fasulye ihtiyacının dönemsel olarak yüzde 20'sinin karşılandığı belirtilen Burdur'un İnsuyu Ovası'ında fasulye hasadı devam ediyor.

Günlük 150 Ton a yakın üretim yapılan İnsuyu havzasında yetiştirilen Taze Fasulye Türkiye'nin Yüzde 20 lik ihtiyacını karşılıyor. İnsuyu havzasında Fasulye Üretici Adem Soylu' nun tarlasındaki Ürünleri yerinde inceleyen Burdur Valisi Hasan Şıldak ve Tarım il Müdürü Oktay Darcan ile beraber üretilen fasulyeyi yerinde inceledi. Hasat yapan Çiftçilerin çalışmasına katılan Vali Şıldak Fasulye tarlasına girerek " Tarlaya geliyorsan Çalışacaksın " deyip Fasulye topladı.

Üretim çizgisini daha genişletilmesini gerektiğini açıklayan Burdur Valisi Hasan Şıldak " burada 3-4 köylünün hepsinin kümeleşme olarak adlandırılan bir bölge de Fasulye yetiştirilmesi bu yerde ciddi bir potansiyeli doğuruyor. Tarım il müdürlüğünün yakından takip ettiği üreticilerimizin ürünlerini yakından görme imkanını bulduk. Verim olarak en çok fasulye yetişiyor İnsuyu havzasında mevsimsel olarak Türkiye'nin yüzde 20 lik bir oranı burada yetiştiriyor. Hasattın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Tarım İl Müdürü Oktay Darcan da "İnsuyu havzasında günlük 150 ton a yakın üretim yapılırken Bir mevsimde 24 Bin ton Fasulye üretimi gerçekleştirildi."

Üretici Adem Soylu ise "Topladığımız Fasulyeleri 2,ile 2.5 liradan sattıklarını Tüketiciye nerden baksan tezgahlarda 5 ile 7 lira arasında satıldı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Burdur İnsuyu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title