Haberler

BTP lideri Hüseyin Baş'ın asgari ücret önerisini duyan sunucu bile şaşırıp kaldı: Nasıl yani?

Güncelleme:

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Haberler.com Youtube kanalında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin konuğu oldu. "Asgari ücret ne kadar olmalı?" sorusunu yanıtlayan Baş, "Bana asgari ücreti sorduklarında 1000 TL olacak diyorum" dedi, bu cevabı duyan Kızıltepe'nin şaşkınlık içerisinde "Nasıl yani?" diye sorduğu görüldü.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Haberler.com stüdyolarında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin konuğu oldu. Hem Türkiye gündemi hem de siyaset gündemine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Baş'ın asgari ücret önerisi ise yayına damga vurdu.

"SİZE GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?"

Hüseyin Baş, Olgun Kızıltepe tarafından yöneltilen, "Her siyasi parti kendi asgari ücret tahminini yapıyor. Sizin bu konudaki tahmininiz nedir?" şeklindeki soruyu yanıtladığı sırada ortaya ilginç görüntüler çıktı.

VERDİĞİ CEVAP SUNUCUYU BİLE ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

BTP lideri Baş asgari ücret hakkında, "Bana asgari ücreti sorduklarında 1000 TL olacak diyorum. Kimse asgari ücretle çalışmaz bu sayede. Madem yükseltilince ülke ekonomisine zarar veriyor, o zaman düşürelim" ifadelerini kullandı. Baş'ın bu cevabı Kızıltepe'yi bile şaşkına çevirdi. Kızıltepe "Nasıl yani?" diyerek Baş'ın sözlerine açıklık getirmesini istedi.

DAHA SONRA ÖNERİSİNİN NEDENLERİNİ ANLATTI

Hüseyin Baş, "1000 TL" önerisinin şaşkınlıkla karşılanmasının ardından neden bu rakamı verdiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Bizim aslında asgari ücret hakkında fikir beyan etmemiz yanlış. Şimdi ben asgari ücret 10 bin TL olsun, 15 bin TL olsun diyemiyorum. Açlık sınırının üzerinde olmak zorunda. O yüzden rakam söylemek yanlış.

"BABAM HAKLI ÇIKTI AMA ONUN DERDİ BİR RAKAM BEYAN ETMEK DEĞİLDİ"

Babam zamanında asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini söylüyordu. Şimdi söylediğinde haklı çıktı ama babamın da orada vurguladığı asıl şey rakam değildi. Asgari ücretin tek bir el tarafından belirlenmesinin yanlış olduğunu anlatıyordu.

"MADEM YÜKSELTİLMESİ ZARAR VERİYOR, O ZAMAN DÜŞÜRELİM"

Benim önerim şu şekilde. Madem ki asgari ücretin yükseltilmesi devletimize zarar veriyor. O zaman biz de asgari ücreti düşürelim, 1000 TL yapalım mesela. Kimse asgari ücret almasın. Herkes asgari ücretin üzerinde çalışsın. Burada önemli nokta alım gücü. İnsanları 1 ay çalıştırıp aç bıraktıktan sonra hiçbir şeyin anlamı yok."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Olgun Kızıltepe Hüseyin Baş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

seyfullah aydın:

hazine tamtakır habire swap yapıp gelecek iktidara muhteşem bir borç yükü bırakılıyor borç alınan milyarlarca dolar yükselmesin diye piyasaya sürülüyor banknot matbaası tamgaz karşılıksız para basıyor seçimlerden sonra hazine büyük istanbul depreminden çok daha beter durumda olacak

208
276
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Sanki o matbaada gorevlisin varsan baksan dolar yüzü görmemişsındır .

yanıt4
yanıt0
ismail bey :

Kime borç bırakıyorlar.. Yine kendileri gelecek...Birşeyi bilmeden sallamayın..

yanıt2
yanıt2
TN:

Yürü bee BÖYÜK OYUNU görmüşsün yeğenim! Ekönömi Bağanı olacak adamsın. :D

yanıt0
yanıt2
Muhammed Nazif Dusunceli:

Hazine tam takirmi madem çok bilmiş gibi konusuyorsun da hazine tam takirsa bu kadar teşvik primi bu kadar sosyal yardim hangi ülkenin kasasından ödeniyor bunun hakkinda da bi bilgin varmi? Herseyi çok iyi biliyon ya belki bunuda bilirsin diye sordum

yanıt3
yanıt5
x girilmez:

20 yıldır aynı yalanlar devam ediyor öyle olsa memur maaşı ödemeyecek durumda olurduk sözde çok dürüst başkan zamanındaki gibi

yanıt4
yanıt5
Yorumcu Davut :

yani olası iktirın değişmesi durumunda beceriksizliğinize şimdiden kılıfı buldunuz. 20 yıldır aynı muhabbet.

yanıt34
yanıt22
bilal yılmaz :

Sıfır bilgi, sıfır araştırma, milyonluk özgüven var arkadaşım sende. Hazinede para var. Para basımı piyasa arzı kadar. Yeni banknot basılmıyor. banknot karşılıksız basılır. Üfürükten teyyare selam söyle o yare.

yanıt6
yanıt8
Mustafa Usta:

Çok bilmiş, boş konuşan lafazan depremde devlet o kadar yardim yapıyor.kasa boş da yardim nasil oluyor.bos kafadan boş sözler çıkar.

yanıt4
yanıt2
FURKAN YÜCEL:

İşleri güçleri irana taşeronluk üstü kapalı sözcülük yapan mezhepsel kin güden bir avuçluk haydar başın oğlunun ve avanelerinin yapacağı siyasette işte bu kadar absürt olur neymiş 1000 lira yap herkes asgari ücret üstü almış olsun ????

199
99
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title